Πανελλήνιες 2019: Τα βήματα για την υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης

Πανελλήνιες 2019: Τα βήματα για την υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης

Πανελλήνιες Αιτήσεις 2019: Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι ΓΕΛ-ΕΠΑΛ για την συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019. Η σχετική προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων έχει οριστεί μέχρι τις 29 Μαρτίου.

1. Ο υποψήφιος προμηθεύεται είτε από το διαδίκτυο είτε από το Λύκειο το υπόδειγμα του εντύπου, το μελετά, το συμπληρώνει και προσέρχεται στο Διευθυντή/ρια ή τον εντεταλμένο για την παραλαβή των Αιτήσεων - Δηλώσεων εκπαιδευτικό, όπου και το υποβάλλει μαζί με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά. 


2. Στη συνέχεια ο χειριστής εισάγει τα στοιχεία του υποψηφίου/ας, όπως τα συμπλήρωσε ο ενδιαφερόμενος, ακολουθώντας τις οδηγίες του προγράμματος.

3. Κατόπιν, εκτυπώνει δύο αντίγραφα της Αίτησης - Δήλωσης. Ο/Η υποψήφιος/α ελέγχει με προσοχή την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά συμφωνούν απόλυτα με το υπόδειγμα του εντύπου που είχε αρχικά συμπληρώσει και υπογράφει και τα δύο αντίγραφα, τα οποία υπογράφονται και σφραγίζονται και από το Διευθυντή/ρια του Λυκείου. 

4. Ένα αντίγραφο από αυτά κρατά ο υποψήφιος/α μέχρι το τέλος των εξετάσεων και ένα ο Διευθυντής/ρια του Λυκείου.

5. Μετά την υπογραφή του υποψηφίου/ας και του Διευθυντή/ριας, η Αίτηση - Δήλωση δεν αλλάζει και έχει ήδη οριστικά καταχωριστεί ηλεκτρονικά στο σύστημα myschool, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας αποσταλούν. 

6. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος/α ενδιαφέρεται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με τη νέα διαδικασία εισαγωγής, πέρα από την Αίτηση-Δήλωση για πανελλαδικές ΓΕΛ, συμπληρώνει και υποβάλλει και την Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα. Τα στοιχεία καταχωρίζονται στο σύστημα και ο υποψήφιος υπογράφει στα 2 εκτυπωμένα αντίγραφα που έχουν ενσωματώσει και την Αίτηση - Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις και την Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα.

Ενημερωθείτε μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους για την ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ υποβολής των αιτήσεων και να δείτε τα σχετικά Υποδείγματα Αίτησης:

Υποβολή Αιτήσεων (ΓΕΛ)

Υποβολή Αιτήσεων (ΕΠΑΛ)

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2019.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr