Μετατίθεται η εισαγωγή στις ΑΕΝ μέσω Πανελλαδικών

Μετατίθεται η εισαγωγή στις ΑΕΝ μέσω Πανελλαδικών

Με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή η ρύθμιση προβλέπει η μετάθεση για το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021 (αντί από 2019 - 2020, που προβλέπεται) η εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) μόνο μέσω του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα με τροπολογία που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις» ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας.


Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ειδικότερα τροποποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις και επανακαθορίζονται θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των μαθητών των ημερήσιων και των εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και  προσδιορίζονται τα διαστήματα, κατά τα οποία χορηγείται, πριν την απόκτηση του τίτλου σπουδών, το εγχειρίδιο κατευθυνόμενης εκπαίδευσης σε πλοίο (Κ.Ε.Π.), στους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων των ημερήσιων και των εσπερινών ΕΠΑ.Λ. (τριετούς και τετραετούς διάρκειας), του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων και των ειδικοτήτων Πλοιάρχου και Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού (Ε.Ν.), οι οποίοι ναυτολογούνται ως προσωπικό καταστρώματος και μηχανής για την απόκτηση θαλάσσιας υπηρεσίας.

Επίσης μετατίθεται για το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021 (αντί από 2019 - 2020, που προβλέπεται) η εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) μόνο μέσω του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr