Σχολή Ικάρων: Κατάταξη επιτυχόντων 2018-2019 - Οδηγίες

Σχολή Ικάρων: Κατάταξη επιτυχόντων 2018-2019 - Οδηγίες

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, καλούνται να παρουσιαστούν για κατάταξη στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων του 2018, στις 17 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι Αττικής.

Οι καλούμενοι για κατάταξη στη Σχολή, πρέπει να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που καθορίζονται στη σχετική Εγκύκλιο Διαταγή Προκήρυξης Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών, καθώς και στο ενημερωτικό φυλλάδιο οδηγιών.


Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΝΕΩΝ ΙΚΑΡΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-2019

1. Κατά την ημέρα της κατάταξης οι επιτυχόντες/-ούσες πρέπει, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν, να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που καθορίζονται στο Παράρτημα «Ζ» της υπ’ αριθμ. 13/23-4-18 ΕΔΥΕΘΑ «Προκήρυξη Διαγωνισμού

Επιλογής Σπουδαστών/-ριών Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ)».

2. Κατά τη διάρκεια της Βασικής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης των νέων Ικάρων, ισχύουν τα παρακάτω:

α. Η Σχολή παρέχει όλα τα απαραίτητα είδη διαβίωσης, ένδυσης και υπόδησης, όπως στολές και εξαρτήματα στολών, αθλητικά είδη, είδη ατομικής καθαριότητας,πιζάμες, σεντόνια, κουβέρτες, μπουρνούζια, πετσέτες, κάλτσες, στρατιωτικά υποδήματα κ.α. Επίσης, χορηγούνται είδη ταξιδίου, βαλίτσα, ταξιδιωτικός σάκος, τσάντα σπουδαστή και αποθηκευτικός σάκος.

β. Παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη και νοσοκομειακή περίθαλψη.

γ. Απαγορεύεται η κατοχή και χρήση κινητού τηλεφώνου καθ’ όλη τη διάρκεια της Βασικής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης. Σε οποιαδήποτε περίπτωση απαιτηθεί, η Σχολή επικοινωνεί με τους γονείς ή τον πλησιέστερο συγγενή που οι επιτυχόντες/-ούσες θαυποδείξουν κατά την ημέρα της κατάταξης.

δ. Τα χρήματα, τιμαλφή, ωρολόγια και κινητά τηλέφωνα που έχουν μαζί τους οι επιτυχόντες/-ούσες, συλλέγονται, καταγράφονται και φυλάσσονται σε ασφαλή χώρο της επιτυχόντος/-ούσας επιστρέφονται στους κατόχους τους.

ε. Από την ημέρα της κατάταξης και μέχρι την ορκωμοσία δεν υπάρχει επισκεπτήριο ούτε χορηγείται άδεια εξόδου από τη Σχολή.

στ. Η ημερομηνία της ορκωμοσίας θα γνωστοποιηθεί στους συγγενείς τηλεφωνικά και με αποστολή πρόσκλησης.

3. Για τη διευκόλυνσή τους συνίσταται στους επιτυχόντες/-ούσες να έχουν μαζί τους:

α. Μικρό χρηματικό ποσό για κάλυψη τυχόν απαιτήσεων έκτακτης ανάγκης.

β. Το μικρότερο δυνατό αριθμό τιμαλφών.

γ. Τα γυαλιά οράσεως και εάν χρησιμοποιούν φακούς επαφής τα ανάλογα είδη περιποίησης (υγρά φακών, θήκες κλπ).

δ. Εάν κατά την κατάταξή τους υποβάλλονται σε φαρμακευτική, ορθοδοντική ή άλλη θεραπευτική αγωγή, τα αντίστοιχα φάρμακα και είδη θεραπείας (οδοντικά εξαρτήματα, συσκευές κλπ).

ε. Επιπλέον την ημέρα της κατάταξης οι επιτυχόντες/-ούσες να έχουν μαζί τους τα είδη που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

4. Για επίσπευση διαδικασιών κατά την ημέρα της κατάταξης, συνιστούμε στους επιτυχόντες/-ούσες να έχουν μαζί τους συμπληρωμένα τα παρακάτω έντυπα ανυπόγραφα, τα οποία θα υποβάλουν κατά την κατάταξή τους:

α. Υπεύθυνη Δήλωση Ατομικών Στοιχείων.

β. Υπεύθυνη Δήλωση Μη Κατοχής Διαβατηρίου (εφόσον δεν κατέχει Διαβατήριο).

γ. Υπεύθυνη Δήλωση Ελλειπόντων Δικαιολογητικών (εφόσον δεν έχει συγκεντρώσει έγκαιρα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά).

δ. Υπεύθυνη Δήλωση μη Φοίτησης σε ΑΕΙ – ΑΤΕΙ.

ε. Μεταφρασμένο και επικυρωμένο πτυχίο Αγγλικής γλώσσας.

Σχολή Ικάρων: Τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr