Άνοδος Βάσεων 2018 στις Παιδαγωγικές Σχολές

Άνοδος στις Παιδαγωγικές Σχολές - Σε ποια επίπεδα θα κινηθούν και τα δεδομένα που θα καθορίσουν τις βάσεις 2018.

Εκτιμήσεις Βάσεων 2018Τρία δεδομένα θα καθορίσουν εφέτος την πορεία των βάσεων. Η δημιουργία του Πανεπιστημίου δυτικής Αττικής, η αύξηση των θέσεων των εισακτέων κατά περίπου 4000 αλλά και η ένταξη των Παιδαγωγικών Σχολών σε όλα τα επιστημονικά πεδία που αναμένεται να εκτοξέυσει στα ύψη τις βάσεις τους ακόμα και πέραν των 2000 μορίων όπως εκτιμούν οι ειδικοί.

Στο “τοπίο” πάντως περιλαμβάνεται και η εκτίμηση για πτώση της Ιατρικής Αθηνών κάτω από 19000 μόρια ενώ μεγάλη πτώση αναμένεται στις Πολυτεχνικές σχολές και οριακή αύξηση στις Νομικές σχολές Από τα στοιχεία της σύγκρισης των φετινών με τα περυσινά στατιστικά των βαθμών πρόσβασης των υποψηφίων οδηγούν στην εκτίμηση ότι οι βάσεις των σχολών των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή ελαφρώς ανοδικά, η πτώση στα πολυτεχνεία και τις σχολές θετικών επιστημών θα είναι αισθητή, ενώ ελαφρά πτώση προβλέπεται για τις σχολές επιστημών υγείας και άνοδος στα οικονομικά τμήματα.


Συγκεκριμένα ανοδική αναμένεται η τάση στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου. Στις Νομικές σχολές επί παραδείγματι η άνοδος εκτιμάται στα 100 μόρια με μικρές αυξομειώσεις που θα εξισορροπηθούν από την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων. Η γενική εικόνα περιλαμβάνει καλύτερες βαθμολογίες στα γραπτά των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών και χειρότερες στην Ιστορία σε σχέση με πέρυσι.

Μεγάλη μείωση σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα αναμένεται στις σχολές του 2ου επιστημονικού πεδίου κυρίως στις υψηλόβαθμες Πολυτεχνικές σχολές. Η εικόνα στα γραπτά της Φυσικής και των Μαθηματικών είναι χειρότερη από την αντίστοιχη περσινή και ως αποτέλεσμα είναι να έχουμε πτωτική τάση στις Φυσικομαθηματικές Σχολές. Η Ιατρική Αθηνών εκτιμάται οτι μπορεί να “σπάσει” το ψυχολογικό φράγμα των 19000 μορίων από τα 19131 που ήταν πέρυσι καθώς Φυσική, Χημεία και Βιολογία δεν βαθμολογήθηκαν με πολύ υψηλούς βαθμούς. Γενικά στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένουμε πτώση μεγαλύτερη στις υψηλόβαθμες σχολές, ενώ στις μεσαίες θα σημειωθούν αυξομειώσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr