Βάσεις 2018: Τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας με άλλο υποψήφιο

Βάσεις 2018: Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας με άλλο υποψήφιο

Βάσεις Αποτελέσματα 2018Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Είσαι Υποψήφιος Φοιτητής; Πάτησε ΕΔΩ για να ενημερωθείς ΠΡΩΤΟΣ για τα Αποτελέσματα των Βάσεων 2018!


Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Δευτέρα 16-7-2018. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

ΓΕΛ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας σου με τον τελευταίο εισαγόμενο σε τμήμα που δήλωσες προτίμηση, προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα με συντελεστές βαρύτητας του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου. Εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγεται αυτός που έχει μεγαλύτερο το διπλάσιο άθροισμα γραπτών βαθμών των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου. Αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία, εισάγονται όλοι οι ισοβαθμούντες ανεξάρτητα από τη σειρά που δήλωσε ο καθένας το τμήμα αυτό, εκτός αν πρόκειται για Στρατιωτικές, Αστυνομικές ή Πυροσβεστικές Σχολές. Στην περίπτωση ισοβαθμίας σε Στρατιωτικές, Αστυνομικές ή Πυροσβεστικές Σχολές ως τρίτο στη σειρά κριτήριο επιλογής λαμβάνεται υπόψη η σειρά προτίμησης, οπότε προηγείται αυτός που δήλωσε τη σχολή με προγενέστερη προτίμηση. Αν και πάλι υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγεται αυτός που έχει μεγαλύτερο βαθμό στο μάθημα με το μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας του αντίστοιχου επιστημονικού πεδίου. 

ΓΕΛ (10%)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας σου με τον τελευταίο εισαγόμενο σε τμήμα που δήλωσες προτίμηση, προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα με συντελεστές βαρύτητας του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου. Εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγεται αυτός που έχει μεγαλύτερο το διπλάσιο άθροισμα γραπτών βαθμών των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου. Αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία, εισάγονται όλοι οι ισοβαθμούντες ανεξάρτητα από τη σειρά που δήλωσε ο καθένας το τμήμα αυτό, εκτός αν πρόκειται για Στρατιωτικές, Αστυνομικές ή Πυροσβεστικές Σχολές (βλέπε 6 παρακάτω). Ειδικά και μόνο για τους υποψηφίους που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2016 και συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής ποσοστού του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων υποψηφίων, εισάγεται ο υποψήφιος που έχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα με συντελεστές αυξημένης βαρύτητας της αντίστοιχης ομάδας προσανατολισμού ή βαθμών πρόσβασης μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας κατεύθυνσης του αντίστοιχου επιστημονικού πεδίου. Εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγονται όλοι εκτός αν πρόκειται για Στρατιωτικές, Αστυνομικές ή Πυροσβεστικές Σχολές.

ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ 10% (Ομάδας Β)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας σου με τον τελευταίο εισαγόμενο σε τμήμα που δήλωσες προτίμηση, εισάγεται ο υποψήφιος που έχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα με συντελεστές αυξημένης βαρύτητας της αντίστοιχης ομάδας προσανατολισμού ή βαθμών πρόσβασης μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας κατεύθυνσης του αντίστοιχου επιστημονικού πεδίου. Εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγονται όλοι εκτός αν πρόκειται για Στρατιωτικές, Αστυνομικές ή Πυροσβεστικές Σχολές. Στην περίπτωση ισοβαθμίας σε Στρατιωτικές ή Αστυνομικές Σχολές μετά την εξάντληση των ανωτέρω κριτηρίων εισάγεται ο υποψήφιος που δήλωσε τη σχολή σε προγενέστερη σειρά προτίμησης. Αν και πάλι υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγεται αυτός που έχει μεγαλύτερο βαθμό στο μάθημα με το μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας της αντίστοιχης ομάδας προσανατολισμού ή κατεύθυνσης του αντίστοιχου επιστημονικού πεδίου.

ΕΠΑΛ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον τελευταίο εισαγόμενο σε σχολή που δήλωσες προτίμηση, προηγείται αυτός που έχει επιτύχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμολογίας στα δύο μαθήματα ειδικότητας. Εάν και πάλι ισοβαθμείτε, εισάγεστε όλοι οι ισοβαθμούντες ανεξάρτητα από τη σειρά που τη δήλωσε ο καθένας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων υποψήφιων με τον τελευταίο εισαγόμενο στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων και τις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας, και μετά την εξάντληση του κριτηρίου της βαθμολογίας στο άθροισμα μαθημάτων ειδικότητας, εισάγεται ο υποψήφιος που δήλωσε τη σχολή αυτή με προγενέστερη σειρά προτίμησης. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr