Υπουργός Παιδείας: Αύριο η ανακοίνωση των Βάσεων 2017

Υπουργός Παιδείας: Αύριο η ανακοίνωση των Βάσεων 2017

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου επιβεβαίωσε ότι οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 24 Αυγούστου.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 105.5 Στο Κόκκινο ο Κώστας Γαβρόγλου μίλησε για τις αλλαγές στις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου αλλά και στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Η ΕΠΙΣΗΜΗ Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα Αποτελέσματα των Βάσεων 2017

Tα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, όπως κάθε χρόνο, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 24/8 θα σας μεταφέρουν αδιάκοπα τον παλμό των αποτελεσμάτων των βάσεων εισαγωγής 2017. Συντονιστείτε στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, για να μάθετε ΠΡΩΤΟΙ τα Αποτελέσματα των Βάσεων 2017 έγκαιρα και έγκυρα. Μείνετε Συντονισμένοι!!

«Οι αλλαγές θα αφορούν τους μαθητές που φέτος θα πάνε στην Α’ Λυκείου, αν και στη συγκεκριμένη τάξη δε θα υπάρξει τροποποίηση προγραμμάτων» είπε ο υπουργός Παιδείας και διευκρίνισε ότι οι αλλαγές αφορούν κυρίως τα προγράμματα σπουδών στην Β’ και Γ’ Λυκείου από το σχολικό έτος 2018-2019 με κεντρικό άξονα την αποσύνδεση των δύο πρώτων τάξεων από τη διαδικασία των πανελλαδικών και την δραστική μείωση μαθημάτων και ύλης.

«Η πρότασή μας κρίνει ότι δεν είναι παράλογο να ολοκληρώνονται οι εγκύκλιες σπουδές στην Β’ Λυκείου» εξήγησε ο κ. Γαβρόγλου, προσθέτοντας ότι στην τελευταία τάξη του Λυκείου «μπορούμε να πάμε σε 6-7 μαθήματα».

Οι τελευταίες προβλέψεις πριν την ανακοίνωση των Βάσεων 2017

Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί μια συνισταμένη τριών σημαντικών παραγόντων:

1. Ο βαθμός εισαγωγής να υπολογίζεται ενδοσχολικά σε ένα ποσοστό μαθημάτων

2 Να διατηρηθεί το αδιάβλητο των εξετάσεων και

3. Να μη χαθεί ο παιδαγωγικός χαρακτήρας της Γ’ Λυκείου.

«Πρέπει να θέσουμε ένα σημαντικό ερώτημα στην ελληνική κοινωνία. Είναι ευχαριστημένη με το Λύκειο σήμερα; Τι ρόλο παίζουν οι εγκύκλιες σπουδές και τι ρόλο τα μαθήματα για το Πανεπιστήμιο; Ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση; Αυτό πάμε να λύσουμε».

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι οι γονείς θα πρέπει να ωθούν τα παιδιά τους να χαίρονται τις πρώτες δύο τάξεις του Λυκείου. Σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές σπουδές, διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο θα διατηρηθούν αλλά και θα ενισχυθούν.

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, θα δημοσιεύσουν πρώτοι έγκυρα και έγκαιρα τους ΠΙΝΑΚΕΣ με τις βάσεις εισαγωγής 2017. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα για τις Βάσεις 2017 εδώ. Μείνετε Συντονισμένοι!!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr