Πανελλήνιες 2017: Συμβουλές για τα θέματα των Πανελλαδικών

Πανελλήνιες 2017: Συμβουλές για τα θέματα των Πανελλαδικών

Συμβουλές Πανελλαδικών: Αργά και προσεκτικά διαβάζουμε τα θέματα, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τι ζητείται, και ξεκινάμε από αυτά που γνωρίζουμε καλύτερα. Αφού απαντήσουμε κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσουμε άλλη μία φορά την εκφώνηση.

Είσαι Υποψήφιος με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 πάτησε εδώ.


Ακόμη και αν κάποιο από τα θέματα δεν μας θυμίζει κάτι, δεν πρέπει να απογοητευτούμε, καθώς μπορεί στη συνέχεια της εξέτασης να «καθαρίσει» το μυαλό μας και να το κατανοήσουμε. Χρησιμοποιούμε, όπου χρειάζεται, το πρόχειρο (τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου).

Γράφουμε ό,τι γνωρίζουμε, ακόμη και αν δεν είμαστε σίγουροι· δεν αφήνουμε κανένα μόριο που να μην το διεκδικήσουμε! Προσέχουμε την εμφάνιση του γραπτού μας, ώστε να είναι ευανάγνωστο. Ένα καλά δομημένο και καθαρογραμμένο γραπτό είναι βέβαιο πως προκαταβάλλει θετικά τον διορθωτή.

Κατανέμουμε σωστά τον χρόνο ανάμεσα στα θέματα, ώστε να αφήσουμε τουλάχιστον 10 λεπτά για να ξαναδιαβάσουμε τις απαντήσεις μας και να διορθώσουμε τυχόν ορθογραφικά και εκφραστικά λάθη. Δεν βιαζόμαστε. Αν μέσα στον ενθουσιασμό μας βιαστούμε, υπάρχει κίνδυνος να δώσουμε λανθασμένες απαντήσεις.

Ακόμα και αν έχουμε τελειώσει νωρίτερα, εξαντλούμε τον χρόνο της εξέτασης. Διαβάζουμε ξανά και ξανά τις απαντήσεις μας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τίποτα δεν ξέφυγε της προσοχής μας.

Για μία ακόμη χρονιά, τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr θα βρίσκονται στο πλευρό των υποψηφίων φοιτητών. Το Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr θα παρέχουν καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη για τα θέματα των Πανελληνίων 2017 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017, μέχρι ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Δείτε ΕΔΩ τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017

Δείτε ΕΔΩ τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2017

Δείτε ΕΔΩ τα Μηχανογραφικά 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr