Ψηφίστηκε η διάταξη για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017

Ψηφίστηκε η διάταξη για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017

Πανελλήνιες 2017: Η διάταξη, που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ καταψηφίστηκε από Ν.Δ. και Ένωση Κεντρώων με τα άλλα κόμματα να ψηφίζουν “παρών”.

Την σελίδα για την ενημέρωση των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 μπορείτε να την δείτε εδώ.


Υπερψηφίστηκε η διάταξη για την καθιέρωση επαναληπτικών Πανελληνίων εξετάσεων για όσους μαθητές δεν μπόρεσαν να δώσουν κανονικά εξετάσεις για σοβαρούς λόγους. Η διάταξη, που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ καταψηφίστηκε από Ν.Δ. και Ένωση Κεντρώων με τα άλλα κόμματα να ψηφίζουν “παρών”. Με την ίδια διάταξη προσδιορίστηκε ότι ο ελάχιστος αριθμός θέσεων εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για τους μαθητές των Τεχνικών Λυκείων δεν μπορεί να είναι χαμηλότερος από το 20%.

Το άγχος των υποψηφίων για τις Πανελλήνιες 2017

Σχετικά με την κριτική για τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εξετάσεων 2017 τον Σεπτέμβριο και όχι τον Ιούλιο, ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης παρατήρησε ότι είναι προφανές ότι «Οι σοβαροί λόγοι δεν θα έχουν εξαλειφθεί σε δέκα μέρες», ενώ για την υποχρέωση των μαθητών να δώσουν όλα τα μαθήματα κατά τις επαναληπτικές εξετάσεις σημείωσε ότι «οι όροι του παιχνιδιού πρέπει να είναι ίδιοι για όλα τα παιδιά». Ο Δ. Μπαξεβανάκης επισήμανε ότι σύντομα θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση με αυστηρότερους από το παρελθόν όρους για την αξιοποίηση της διάταξης από τους μαθητές.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr