Δίμηνο φωτιά για τους υποψήφιους με τις Πανελλήνιες 2017 - Οι ημερομηνίες των εξετάσεων

Δίμηνο φωτιά για τους υποψήφιους με τις Πανελλήνιες 2017 - Οι ημερομηνίες των εξετάσεων

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2017 μπαίνουν χιλιάδες υποψήφιοι σε όλη τη χώρα με τα σχολεία άδεια μετά τις διακοπές του Πάσχα, καθώς στη Γ' Λυκείου οι περισσότεροι μαθητές κάνουν χρήση των δικαιολογημένων απουσιών τους ώστε να συνεχίσουν εντατικά την προετοιμασία για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμια-ΤΕΙ).

Την σελίδα για την ενημέρωση των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 μπορείτε να την δείτε εδώ.


Το δίμηνο που ακολουθεί περιλαμβάνει πανελλαδικές στη Γ' Λυκείου αλλά και προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στις υπόλοιπες αλλά και στο Γυμνάσιο. Οι πανελλήνιες 2017 ξεκινούν για πρώτη φορά στις 7 Ιουνίου για τη μεγαλύτερη κατηγορία των τελειόφοιτων του Λυκείου. Μία ημέρα πριν στις 6 Ιουνίου, ξεκινούν οι πανελλαδικές για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων.

Για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) οι πανελλήνιες 2017 θα διαρκέσουν έως και τις 19 Ιουνίου ενώ για τα ΕΠΑΛ έως τις 21 Ιουνίου. Τα μαθήματα στα σχολεία θα τελειώσουν στις 9 Μαΐου ενώ οι απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις φέτος προηγούνται των πανελλαδικών και θα διεξαχθούν ως τις 2 Ιουνίου. 

Οι πανελλήνιες 2017 των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου και οι πρακτικές δοκιμασίες το διάστημα 20-30 Ιουνίου. Μετά τις τελευταίες αλλαγές που έκανε το υπουργείο Παιδείας οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα 43.758 στα Πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ. Οι βαθμολογίες (Αποτελέσματα Πανελληνίων) αναμένονται στα τέλη Ιουνίου και οι βάσεις εισαγωγής (βάσεις 2017) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στα τέλη Αυγούστου. Για όλα τα τελευταία νέα των πανελληνίων και εκτιμήσεις βάσεων 2017 πατήστε εδώ.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr