Χωρίς πέμπτο μάθημα οι Πανελλήνιες 2017;

Χωρίς πέμπτο μάθημα οι Πανελλήνιες 2017;

Απομακρύνεται το σενάριο να δηλώσουν και πέμπτο μάθημα, όσοι υποψήφιοι είχαν δηλώσει τέσσερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, σε δηλώσεις που έκανε από τα Γιάννενα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ η επιλογή αυτή έδινε δικαίωμα πρόσβασης σε δύο επιστημονικά πεδία. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει στο Υπουργείο Παιδείας η επιτροπή των πανελλαδικών εξετάσεων και αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.


Την σελίδα ενημέρωσης των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Να αναφερθεί ότι χθες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής ανακοίνωσε ότι θα δοθεί η δυνατότητα στους υποψηφίους να εξεταστούν στις πανελλήνιες 2017 σε επιπλέον μαθήματα εάν το επιθυμούν. Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε πανελλήνιες Εξετάσεις.

Σχεδόν δύο μήνες προτού οι μαθητές καθήσουν στα θρανία για τις πανελλήνιες 2017, το υπουργείο Παιδείας, αλλάζει τα δεδομένα των εξετάσεων. Αυτό αποτελεί αλλαγή των δεδομένων πραγματικά την τελευταία στιγμή.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παντής θα ανοίξει ξανά, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, η αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις φετινές πανελλήνιες Εξετάσεις προκειμένου να δηλώσουν και 5ο εξεταζόμενο μάθημα - ώστε να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε δύο επιστημονικά πεδία- όσοι μαθητές αισθάνονται «εγκλωβισμένοι» εξαιτίας της μείωσης του αριθμού εισακτέων

Ειδικότερα, με βάση τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου ότι θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα εάν επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση στις σχολές μόνον ενός επιστημονικού πεδίου (π.χ. ή ανθρωπιστικές ή υγείας ή οικονομικά ή παιδαγωγικά ή θετικές σπουδές). Εάν θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε σχολές και από δεύτερο πεδίο (π.χ. ιατρικές και πολυτεχνεία) οι 18χρονοι πρέπει να εξεταστούν σε πέμπτο μάθημα. Χθες ο κ. Παντής, σε πρωινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είπε ότι «είναι αίτημα εύλογο, σωστό να ανοίξουμε τη διαδικασία για δυνατότητα δήλωσης από τους υποψηφίους πέμπτου μαθήματος. Από Δευτέρα το υπουργείο θα δει το αίτημα και θα το κάνει», προσθέτοντας ότι «αυτό ζητούν οι γονείς».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr