Στα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ και από τα ΕΠΑ.Λ

Στα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ και από τα ΕΠΑ.Λ

Αλλαγές που αφορούν και τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης φέρνει το νομοσχέδιο για το «Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και άλλες διατάξεις» και το οποίο ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων θεσμοθετούνται οι ηλεκτρονικές εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας με απώτερο στόχο τη διευκόλυνση της διαδικασίας πιστοποίησης του επιπέδου γλωσσομάθειας τόσο σε κεντρικές πόλεις όσο και στην περιφέρεια.


Την σελίδα για την ενημέρωση των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Την ίδια ώρα καθιερώνεται ο Ενιαίος Αριθμός Μαθητή στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση ενώ από φέτος κιόλας μετατίθενται οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μετεξεταστέους μαθητές από τον Σεπτέμβριο στον Ιούνιο. Σύμφωνα με διατάξεις του νομοσχεδίου αναγνωρίζεται βαθμολογικά η υπηρεσία των εκπαιδευτικών που έχουν απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα ενώ οι μεταθέσεις θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά.

Για τους αποφοίτους ΕΠΑ.Λ προβλέπεται διεύρυνση της δυνατότητας πρόσβασής τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση και συγκεκριμένα αποκτούν δικαίωμα εισαγωγής και σε ΑΕΙ (σε ποσοστό 1%). Οσον αφορά τους υποψηφίους με σοβαρές ασθένειες μπορούν να διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την κατηγορία του 10% χωρίς δηλαδή εκ νέου εξέταση αλλά με τον βαθμό που αποφοίτησαν. Επιπλέον επανιδρύονται δύο Τμήματα Τουρισμού στα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αιγαίου και ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr