Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν σπουδαστές ΔΙΕΚ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν σπουδαστές ΔΙΕΚ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας:

"Σήμερα ο Σύλλογος Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας μετά από απόφαση γενικών συνελεύσεων σε ΙΕΚ για τα σοβαρά εμπόδια που συναντάμε στις σχολές μας στην προσπάθειά μας να μάθουμε την ειδικότητα που επιλέξαμε ολοκληρωμένα, όπως την ανυπαρξία βιβλίων και αναλώσιμων για τα οποία πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, τα εργαστήρια που είναι ανύπαρκτα σε κάποιες σχολές ή απαρχαιωμένα, το πάσο που ακόμη δεν μας έχει δοθεί, η πρακτική μας άσκηση που γίνεται με τους χειρότερους όρους, απλήρωτη και ανασφάλιστη!!


Αντί, όμως, να μας υποδεχτεί η Υπουργός Παιδείας για να δώσει απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά μας, μας υποδέχτηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ, ομάδα ΔΙΑΣ, η ασφάλεια! Μάλιστα η αντιπροσωπεία των σπουδαστών μπήκε μέσα με τη συνοδεία αστυνομικών!

Παρότι μας έγινε γνωστό ότι η υπουργός ήταν στο Υπουργείο, αφού έφυγε από την «πίσω πόρτα» κι όχι από εκεί που οι σπουδαστές για δυο ώρες φωνάζαμε συνθήματα, συναντήσαμε έναν εκπρόσωπο από το διοικητικό προσωπικό που ήταν αναρμόδιος να μας δώσει απαντήσεις!

Αλήθεια, ρωτάμε: Πώς θα υποδεχόταν η κα. Υπουργός τους εργοδότες που θα ζητούσαν απλήρωτους και ανασφάλιστους πρακτικάριους;

Την απάντηση την γνωρίζουμε! Με στρωμένο κόκκινο χαλί!

Γι’ αυτό το Υπουργείο και μερίδα διευθυντών διοργανώνουν μια σειρά ημερίδες με επιχειρήσεις στις σχολές διαφημίζοντάς τους πως θα δουλεύουμε απλήρωτοι και ανασφάλιστοι στο όνομα της πρακτικής!

Γι’ αυτό αντί να μας απαντήσουν γιατί έχει φτάσει μέσα Δεκέμβρη και δεν έχουμε ακόμη πάσο, δεν έχουμε βιβλία, δεν έχουμε εργαστήρια σύγχρονα, γιατί η πρακτική μας είναι απλήρωτη και ανασφάλιστη, μας ζητούν να κάνουμε υπομονή και να κατανοήσουμε την κατάσταση, όπως μας ζητούσαν κι επί ΣΥΡΙΖΑ!

Γι’ αυτό βάζει εμπόδια μια μερίδα διευθυντών για να πραγματοποιηθούν  ενημερώσεις από το Σύλλογο, Γενικές Συνελεύσεις στα ΙΕΚ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τις εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, φτάνοντας στο σημείο διευθυντής ΙΕΚ να καλέσει την αστυνομία και να μεταβεί στο τμήμα με εκλεγμένο μέλος του απερχόμενου ΔΣ του ΣΥΣΔΙΕΚ Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σοβαρή ευθύνη για τα παραπάνω, αλλά και για τα οξυμένα προβλήματα που συναντάμε στις σπουδές μας που αποτελούν σοβαρό εμπόδιο για να μάθουμε το επάγγελμα που επιλέξαμε όπως μας αξίζει.

Δε σταματάμε! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

Η δύναμη της συλλογικής δράσης και διεκδίκησης φάνηκε στις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν και στις Επιτροπές αγώνα που έχουν συγκροτηθεί σε διάφορα ΙΕΚ της Αττικής!

Σε αυτήν την υπόθεση δεν είμαστε μόνοι!

Αυτά συναντάνε οι σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό το δίκαιο αγώνα μας στηρίζουν οι συνάδελφοι μας από το ΙΕΚ Ηρακλείου Κρήτης, γι’ αυτό και οι συνάδελφοι μας στη Θεσσαλονίκη οργανώνονται, κινητοποιούνται μέσα από το Σύλλογό τους! 

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!!

Συνεχίζουμε πιο μαχητικά και πιο πολλοί! Πραγματοποιούμε την άλλη βδομάδα:

  • Γενικές συνελεύσεις σε όλα τα ΙΕΚ
  • Συγκροτούμε Επιτροπές του Συλλόγου

Καλούμε σε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο το Σάββατο 14/12 στις 13:00 στα γραφεία του Συλλόγου (Κοίλης 13, Πετράλωνα)

Παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής στην νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο μέχρι την Τετάρτη 18/12 που θα επιδιώξουμε να οριστεί συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας. 

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

  • Να δοθεί το ΠΑΣΟ για όλα τα ΜΜΜ, σε όλους τους σπουδαστές, χωρίς κανένα όριο ηλικίας.
  • Εργαστήρια σύγχρονα με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας, με εξοπλισμό και αναλώσιμα για όλα τα Δ.ΙΕΚ με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.
  • Δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας σε όλους τους σπουδαστές.
  • Τέρμα στο αίσχος της απλήρωτης και ανασφάλιστης πρακτικής!
  • Να αναγνωρίζεται η ιδιότητα του ανέργου χωρίς όρους και προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την φοίτηση σε ΙΕΚ.
  • Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά να είναι το πτυχίο, να καταργηθεί η πιστοποίηση. Μέχρι τότε να είναι δωρεάν."

Δ.Σ. ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr