Ιερέας πρωτοετής φοιτητής (ΕΙΚΟΝΑ)

Ιερέας πρωτοετής φοιτητής (ΕΙΚΟΝΑ)

Ο πατέρας Παναγιώτης Κουλιουμπής, ιερέας στην Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνα, στο Μωσαϊκο της Ροδόπης πανηγυρίζει την είσοδο του στο Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών του Ηρακλείου Κρήτης. 

Στο πλευρό του, τις ώρες αυτές της χαράς, εκτός από την Πρεσβυτέρα, έχει και τα παιδιά του, επίσης φοιτητές, την Ειρήνη, δευτεροετή στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δ.Π.Θ. και τον Χρήστο, τελειόφοιτο του Τμήματος Πληροφορικής στο ΤΕΙ του Πειραιά. Όπως και τον πρωτότοκο γιό του, επίσης Ιερέα, πατήρ Αμβρόσιο.


«Ήταν ένας αγώνας που κράτησε πολλά χρόνια.» δηλώνει ο ευτυχής, νεοεισαχθείς φοιτητής, πατέρας Παναγιώτης και γυρίζει το χρόνο πίσω, το 2005 όταν και έγινε η χειροτονία του. «Τότε, ένιωσα πολύ έντονα την ανάγκη να μάθω όσο περισσότερα μπορώ για τη δουλειά μου, για να απαντώ στις ερωτήσεις των πιστών, μα περισσότερο στα δικά μου ερωτήματα εντός μου» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Κάθισε για τρεις μήνες στα θρανία του Εσπερινού Γυμνασίου της Κομοτηνής, μετά γράφτηκε στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο της Ξάνθης και εν συνεχεία βρέθηκε στα θρανία του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής. «Μακρύς δρόμος και κουραστικός, αλλά με τη βοήθεια Του Θεού τα καταφέραμε» σημειώνει και αποκαλύπτει ότι στο πλευρό του στάθηκαν εκτός από τους καθηγητές, τους συμμαθητές του και η οικογένεια του που του έδινε ξεχωριστή δύναμη. «Η πρεσβυτέρα ήταν μαζί μου και με ενθάρρυνε συνέχεια, το ίδιο και τα παιδιά μου. Η Ειρήνη, η κόρη μου με βοηθούσε στα μαθήματα και μου έλυνε τις απορίες» αποκαλύπτει συγκινημένος.

Τα παιδιά του τον ακούνε με προσοχή και σεβασμό. Χαμογελούν, κοκκινίζουν ντροπαλά, τον κοιτούν με αγάπη. «Έβλεπα τις προσπάθειες του κι έπαιρνα κι εγώ κουράγιο και ζήλο για μάθηση» δηλώνει η Ειρήνη. «Ήταν πηγή έμπνευσης για μένα γι αυτό και με τη χάρη Του Θεού βρέθηκα να υπηρετώ την Ιεροσύνη» καταθέτει από την πλευρά του ο πατέρας Αμβρόσιος, ο πρωτότοκος γιο του και ο Χρήστος, ο τελειόφοιτος πια της οικογένειας δίνει την υπόσχεση ότι εργαζόμενος θα στηρίζει τον πατέρα του που θα σπουδάζει… Γηράσκει αει διδασκόμενος δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα στα παιδιά του, σε όλους μας…

Φώτο: Ο Πατέρας Παναγιώτης με τα παιδιά του, επίσης συμφοιτητές Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου - ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2016

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας φοιτητική ενημέρωση!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr