Βάσεις 2016: Υποψήφιος συγκέντρωσε 18.000 μόρια και δεν πέρασε σε καμία Σχολή

Βάσεις 2016: Υποψήφιος συγκέντρωσε 18.000 μόρια και δεν πέρασε σε καμία Σχολή

Περισσότερα κορίτσια θα μπουν στα Πανεπιστήμια - Στον κλάδο Οικονομίας και Πληροφορικής όσοι δηλώσαν κάποια σχολή θα μπουν.

Υποψήφιος με 18.000 μόρια που δήλωσε μόνο Ιατρικές Σχολές δεν πέρασε σε καμία από αυτές, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ΑΕΙ, σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεύθυνση Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.


Επίσης, υπάρχουν υποψήφιοι με πάνω από 17.000 μόρια που δεν συμπλήρωσαν μηχανογραφικό, όπως γράφει το "Έθνος" καθώς προφανώς έχουν ήδη προγραμματίσει να φύγουν για σπουδές σε Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού και πιθανότατα να απαιτείται να έχουν «περάσει» από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Όπως είπε η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Παιδείας, Καλομοίρα Μαρούγκα, «λόγω του γεγονότος ότι έχουμε ξεχωριστό κλάδο με το Οικονομίας και Πληροφορικής, έχω υποψήφιους εδώ αντίστοιχους με τις θέσεις που δώσαμε».

«Άρα λοιπόν, ότι και να γράφανε κάποιοι υποψήφιοι και είχαν βάλει όλες τις επιλογές, κάποια θέση θα παίρνανε. Ενώ αντιθέτως στη θεωρητική έχω απ' έξω από την τριτοβάθμια 10.000 ανθρώπους», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2016 ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ

Πάντως, όπως φαίνεται, γένους θηλυκού είναι οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις καθώς από τους επιτυχόντες 31.000 περίπου είναι κορίτσια και 27.500 αγόρια.

Δάσκαλοι που θα διορισθούν τα επόμενα χρόνια θα έχουν μπει με βαθμούς κάτω από τη βάση! 

Πάντως, οι φετινές βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «ασανσέρ». Κύριο χαρακτηριστικό είναι το μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των σχολών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας. 

Επίσης χαρακτηριστική είναι η πτώση σε πανεπιστημιακά τμήματα όπου φοιτητής Παιδαγωγικής (και κατ΄επέκταση δάσκαλος) στο μέλλον θα δηλώσουν φοιτητές με βαθμούς κάτω από τη βάση. Το Παιδαγωγικό Τμήμα της Ρόδου θα δεχτεί φοιτητές με βαθμό 9.887!

Διαβάστε ακόμη: Βάσεις 2016: Τα τμήματα ΑΕΙ με τις χαμηλότερες βάσεις - Μπήκαν με 1.560 μόρια!

Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης επέλεξε τη σημερινή ημέρα για να πει οτι «το παρόν σύστημα έφθασε στα όρια του», εξαγγέλλοντας αλλαγές τα επόμενα χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οτι στο ΤΕΙ Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού Κοζάνης η βάση διαμορφώθηκε στα 1.560 μόρια και στα Πανεπιστήμια με βαθμό 5 στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας της Αθήνας με βάση 5.200 και στο τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με 5.9 ως βάση εισαγωγής.

Συνολικά, 117 τμήματα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα δεχτούν υποψηφίους με βαθμολογίες κάτω από τη βάση. Εκ των οποίων τα 20 είναι Πανεπιστήμια και τα 97 ΤΕΙ.

Οπως αναμενόταν οι Ιατρικές σχολές σημειώνουν άνοδο στις Ιατρικές Σχολές ενώ πτώση παρατηρείται στις περιζήτητες Νομικές σχολές, εκτός της Νομικής Αθηνών καταδεικνύοντας τη μεγάλη διαφορά μεταξύ Αθήνας και Περιφέρειας. Πτώση σημειώνεται στα Πολυτεχνικά τμήματα και τις Οικονομικές σχολές.

Το τοπίο πάντως περιλαμβάνει: Ανοδο στις Ιατρικές σχολές από 139 μόρια στην Αθήνα έως 474 στην Αλεξανδρούπολη που συμπαρέσυραν και τα παραιατρικά τμήματα . Όλα τα ΤΕΙ του τρίτου πεδίου έχουν θεαματική άνοδο.

Η μοναδική άνοδος στα Πολυτεχνεία σημειώθηκε στην Αρχιτεκτονική Αθηνών και μεγαλύτερη πτώση με 2. 832 μόρια στο τμήμα Αρχιτεκτόνων μηχανικών στην Ξάνθη . Άνοδος βάσεων σημειώθηκε τελικά στα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών από 44 μόρια στην Θεσσαλία, έως 345 την Αθήνα.

Στα Οικονομικά καταγράφεται πτώση των βάσεων σε όλα τα τμήματα Οικονομικών Επιστημών από 328 του Οικονομικού Πανεπιστημίου έως 639 του Πανεπιστημίου Βόλου ενώ αυξομειώσεις είχαν τα τμήματα Πληροφορικής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων ανήλθε στο 69,14%, καθώς από τους συνολικά 105.548 υποψήφιους όλων των κατηγοριών, εισήχθησαν οι 72.973.

Περισσότερα νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς Φοιτητές στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr