Βάσεις 2016: Η Σχολή που θέλει 19.999 μόρια

Βάσεις 2016: Η Σχολή που θέλει 19.999 μόρια

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Σχολή του Μετσοβίου αγγίζει την τελειότητα (!) με συνολικά μόρια εισαγωγής τα 19.999, συνοπολογιζομένων των ειδικών μαθημάτων. Ποια είναι όμως η σχολή που θα αφήσει "εκτός" πολλούς υποψηφίους;

Πιο δυνατές από κάθε σύστημα εξετάσεων αναδεικνύονται οι "παραδοσιακές" σχολές, με τις βάσεις 2016 να δείχνουν ότι τίποτα, ούτε η αλλαγή του εξεταστικού συστήματος, ούτε οι μέτριες επιδόσεις των υποψηφίων, δεν τις αγγίζουν στις φετινές Πανελλήνιες.


Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές σημειώνουν άνοδο μέχρι και 200 μόρια, ενώ οι Νομικές παρέμειναν σταθερές.

Αντίθετα, όπως γράφει το news247 τεράστια βουτιά μορίων θα έχουν τα πάλαι ποτέ δημοφιλή Παιδαγωγικά και οι Οικονομικές σχολές. Τα περιφερειακά τμήματα στην πλειοψηφία τους συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, που έχει αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια ως ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας στην επιβίωσή τους.

Ωστόσο, στα παράδοξα των φετινών βάσεων που ανακοινώθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, εντάσσεται η Αρχιτεκτονική Αθηνών - ΕΜΠ που αγγίζει τα 19.999 μόρια, με αποτέλεσμα ακόμη και οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν 19.998 μόρια, να μένουν εκτός φοιτητικών εδράνων, παρά τις άριστες επιδόσεις τους. Στα μόρια υπολογίζονται φυσικά και οι επιδόσεις στα ειδικά μαθήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2016 ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr