Πρωθυπουργός: Καταργούνται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις

Πρωθυπουργός: Καταργούνται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές | Αλέξης Τσίπρας: Αλλάζει ριζικά το σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως υπογράμμισε την Τρίτη (09/05/2017) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προαναγγέλλοντας την οριστική κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων και την καθιέρωση του Εθνικού Απολυτηρίου, ο βαθμός του οποίου θα κρίνει στο εξής την κατανομή των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, πέντε θα είναι οι άξονες για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία:


1. Ενίσχυση των δημοτικών σχολείων

2. Αναβάθμιση του Λυκείου

3. Ομαλοποίηση της διαδικασίας εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

4. Ενίσχυση των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με πόρους και θεσμικές αλλαγές

5. Επένδυση στην έρευνα και στην τεχνογνωσία

Μιλώντας μετά το πέρας της επίσκεψής του στο υπουργείο Παιδείας, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει την αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου ώστε να οδηγηθούμε στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

«Θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας. Η πραγματική μαθησιακή διαδικασία γίνεται στο σχολείο και όχι στο πάρεργο των φροντιστηρίων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σε αυτό ακριβώς στοχεύουν όλες οι αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως στο κέντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η μάθηση και όχι η εξέταση.

Και πρόσθεσε: «Οι μαθητές θα έχουν λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες και το εθνικό απολυτήριο είναι αυτό που θα ορίζει την κατανομή των εισακτέων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr