Πανελλήνιες 2016, τροπολογία, ρυθμίσεις Πανελλήνιες 2016: Με τροπολογία νέες ρυθμίσεις

Πανελλήνιες 2016: Με τροπολογία νέες ρυθμίσεις

Ορισμένες νέες ρυθμίσεις εισάγει τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ για τις βοσκήσιμες γαίες, που αφορούν τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2016 και την διαδικασία διενέργειας τους Συγκεκριμένα ειδικά για τις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το σχολικό έτος 2015- 2016, τα μαθήματα του νέου συστήματος εισαγωγής, τα οποία έχουν διαφορετική ύλη από τα αντίστοιχα μαθήματα του παλαιού συστήματος εισαγωγής, θεωρούνται διαφορετικά εξεταζόμενα μαθήματα.

Ως εκ τούτου ορίζονται στις κεντρικές επιτροπές εξετάσεων για τα παραπάνω μαθήματα διαφορετικές ομάδες έκτακτων μελών, οι οποίες εισηγούνται τα θέματα που θα δοθούν στους εξεταζόμενους. Για κάθε ένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα απαιτείται οι εκπαιδευτικοί που ορίζονται ως έκτακτα μέλη να έχουν διδακτική εμπειρία για ένα τουλάχιστον έτος κατά την τελευταία διετία. Επιπροσθέτως, για τη διαδικασία βαθμολόγησης-αναβαθμολόγησης επιλέγονται κατά προτίμηση εκπαιδευτικοί με διδακτική εμπειρία για ένα τουλάχιστον έτος κατά την τελευταία διετία.


Όπως γράφει το dikaiologitika, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι διαδικασίες σχετικά με τις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που αφορούν τόπο και χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων, πρόγραμμα εξετάσεων, τρόπο εξέτασης των διαφόρων μαθημάτων, τρόπο διατύπωσης και διαβίβασης των θεμάτων, τρόπο ορισμού και υποχρεώσεις των επιτηρητών, υποχρεώσεις των μαθητών κατά τη διάρκεια της εξέτασης, τρόπο βαθμολόγησης και αναβαθμολόγησης των γραπτών, τρόπο φύλαξής τους καθώς και τρόπο ορισμού των βαθμολογικών κέντρων και γνωστοποίησης των τελικών βαθμών των γραπτών, όπως και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια που αφορά στην εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με όμοια απόφαση καθορίζεται η δυνατότητα οργάνωσης και ο τρόπος διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων.

Επίσης ανατίθεται στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (I.E.Π.) η λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας  ως προαιρετικό συμβουλευτικό εργαλείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αν είσαι τελειόφοιτος μαθητής Λυκείου κάνε LIKE στην σελίδα «Πανελλήνιες - Βάσεις - Μόρια Εισαγωγής 2015-2016» για να μείνεις ενημερωμένος!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr