Πανελλήνιες 2016, υποψήφιοι, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ΑΕΙ Πανελλήνιες 2016: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια/ΤΕΙ

Πανελλήνιες 2016: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια/ΤΕΙ

Δεν θα υπολογίζεται ο Γενικός Μέσος Όρος βαθμολογίας των μαθητών της Γ Λυκείου για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ (ΑΕΙ).

Αν και ο ισχύον νόμος δεν αποσαφηνίζει το εάν  τελικά  θα συμπεριληφθεί  ο ΓΜΟ βαθμολογίας της Γ Λυκείου  των μαθημάτων   στον υπολογισμό της τελικής έκδοσης των μορίων των υποψηφίων για τα ΑΕΙ -ίσως χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή-το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το νέο πρόεδρο του ΙΕΠ Νεκτάριο Κουζέλη ετοιμάζει την υπουργική απόφαση, η οποία θα ορίζει ότι “Ο ΓΜΟ δεν θα υπολογίζεται”.


Αν είσαι τελειόφοιτος μαθητής Λυκείου κάνε LIKE στην σελίδα "Πανελλήνιες - Βάσεις - Μόρια Εισαγωγής 2016" για να μείνεις ενημερωμένος!

Περισσότερα νέα που αφορούν τις Πανελλήνιες 2016 στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr!

Στο νόμο που ισχύει  η μοναδική αναφορά που γίνεται είναι η εξής:

Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε Επιστημονικού Πεδίου θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο”.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

“Υπάρχει επεξεργασμένη η αναγκαία Υπουργική Απόφαση, είμαστε σε συνεννόηση και με το ΙΕΠ για τις τελευταίες λεπτομέρειες και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά, εξαντλητικά αναλυτικά για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, τις ρυθμίσεις που αφορούν τις εξετάσεις”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Πηγή: esos.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr