Με Πανελλήνιες στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού και Λιμενοφυλάκων

Με Πανελλήνιες Εξετάσεις στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού και Λιμενοφυλάκων

Με Πανελλήνιες Εξετάσεις θα γίνεται η εισαγωγή των υποψηφίων στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού και Δοκίμων Σημαιοφόρων και Λιμενοφυλάκων, σύμφωνα με διάταξη που κατατέθηκε προς ψήφιση, στη Βουλή.

Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ/FOITITIKANEA.GR:


2. Η παρ. 1 του άρθρου 4 του Λ. 4186/2013 (Α 193) ανακαθίστσται ως έξης:

«1. Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωνικές Κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι., των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.) και Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), των Σχολών της Αστυνομικής και πυροσβεστικής Ακαδημίας, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού καθώς και των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. και Λιμενοφυλάκων διεξάγονται σε πανελλαδικό επίπεδο με Θέματα από την εξεταστέα ύλη της τάξης αυτής, που προκύπτουν αποκλειστικά από κεντρική επιτροπή εξετάσεων".»

3. Το δεύτερο εδάφιο της υποπερίπτ. αα της περιπτ. Α' της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 4186/2013, αντικαθίστανται ως εξής:

«Επίσης απόφοιτοι όλων των τομέων των ΕΠΑΛ έχουν δικαίωμα εισαγωγής σε κοινή ομάδα που περιλαμβάνει Τμήματα Σχολών ΤΕΙ, Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των ενόπλων Δυνάμεων, Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή πυροσβεστικής, Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και Σχολές της Ακαδημίας εμπορικού Ναυτικού.».

SOS: Πατήστε ΕΔΩ για όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr