Μεταπτυχιακό του ΟΠΑ ανάμεσα στα 15 καλύτερα μεταπτυχιακά της Ευρώπης

Μεταπτυχιακό του ΟΠΑ ανάμεσα στα 15 καλύτερα μεταπτυχιακά της Ευρώπης

Μεταπτυχιακά 2018-2019: Μεταξύ των 15 καλύτερων στην Ευρώπη συγκαταλέγεται το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (ΠΜΣ) στη Διοίκηση Υπηρεσιών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκαπεντάδα της ευρωπαϊκής κατάταξης των Μεταπτυχιακών στο General Management, όπως επιβεβαιώνει ο οργανισμός Eduniversal.


«Από το 2014 και μέχρι σήμερα, το Πρόγραμμα βρίσκεται σταθερά μεταξύ των κορυφαίων 15 στη λίστα της Eduniversal. Κι αυτή η διάρκεια έχει μεγαλύτερη αξία από την ακριβή θέση που μπορεί να έχει από χρονιά σε χρονιά», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Σιώμκος, καθηγητής Μάρκετινγκ και Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τον κ. Σιώμκο, η διαρκής παρουσία στις υψηλές θέσεις κατάταξης αποτελεί απόδειξη συστηματικής δουλειάς, υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και αδιάκοπης εξέλιξης. «Δεν μένουν στάσιμοι οι ανταγωνιστές μας, βελτιώνονται. Η σταθερή παρουσία μας μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης σημαίνει ότι βελτιωνόμαστε κι εμείς, προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές του περιβάλλοντος και είμαστε πάντα επίκαιροι», ανέφερε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΜΣ κατατάσσεται σε υψηλότερη θέση από αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων όπως το HEC, το Imperial, το City και το Brunel.

Ενημέρωση για όλα τα Μεταπτυχιακά: Την ενημερωτική σελίδα για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για κάθε νέα προκήρυξη Μεταπτυχιακού στην Ελλάδα (ΔΩΡΕΑΝ ή με Δίδακτρα), πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει το συγκεκριμένο ΠΜΣ να ξεχωρίζει; Ο κ. Σιώμκος απάντησε: «Αυτό που ξεχωρίζει το MSM είναι η φιλοσοφία του, η οποία αποτυπώνεται στο τρίπτυχο Καινοτομία-Συνεργασία-Διεθνής Προσανατολισμός. Προσφέρουμε γνώσεις στα πλέον σύγχρονα αντικείμενα του χώρου μας με διεπιστημονική προσέγγιση, επιδιώκουμε και έχουμε ουσιαστική συνεργασία με επιχειρήσεις και επαγγελματικούς φορείς, και συνεργαζόμαστε με πανεπιστήμια και Business Schools του εξωτερικού για να προετοιμάσουμε στελέχη ικανά να ανταγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο. Το ΠΜΣ προσφέρει 2 ειδικεύσεις σε υπερσύγχρονα γνωστικά αντικείμενα: Customer Experience Management (1 από τα 4 σε όλη την Ευρώπη) και Management Consulting. Για την πρώτη, πρέπει να πω ότι είμαστε μεταξύ των 4 μόνον Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων στην Ευρώπη που προσφέρουν ειδίκευση στο αντικείμενο, το οποίο είναι διεθνώς αυτή τη στιγμή σημείο αναφοράς στη διοίκηση και το Μάρκετινγκ. Σε ό,τι αφορά στη Διοικητική Συμβουλευτική, είναι από τους πλέον ισχυρούς κλάδους διεθνώς, μια αγορά της οποίας ο τζίρος μόνο στην Ευρώπη αγγίζει τα 100 δισ. δολάρια κι έχει ρυθμό ανάπτυξης 3,6%».

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι διαλέξεις των καθηγητών του ΠΜΣ συμπληρώνονται από διαλέξεις ή workshops που επιμελούνται έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Εξάλλου, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική εκδρομή (study tour) μία φορά το χρόνο στην Ευρώπη.

Ο κ. Σιώμκος χαρακτήρισε «μοναδική» την ευκαιρία αυτή και σημείωσε ότι γίνεται σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια και Business Schools της Ευρώπης, όπως το SDA Bocconi, δίνοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά executive σεμινάρια ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτούς και να ζήσουν την εμπειρία ενός διαφορετικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Η έγκυρη λίστα αξιολόγησης Eduniversal κατατάσσει ετησίως ανά επιστημονικό πεδίο τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών 1.000 πανεπιστημίων από 154 χώρες.

«Τέτοιου είδους επιτυχίες επιτρέπουν σε ένα Πρόγραμμα να προσελκύσει το ενδιαφέρον φοιτητών υψηλού επιπέδου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Eduniversal είναι διεθνώς καταξιωμένη στην έρευνα στο χώρο της ανώτερης εκπαίδευσης και οι κατατάξεις της αποτελούν σημαντικό κριτήριο στις αποφάσεις περισσότερων από 4 εκατ. φοιτητών ετησίως», σχολίασε ο κ. Σιώμκος, καταλήγοντας ότι κάθε αξιολόγηση είναι «χρήσιμος δείκτης για την πορεία μας».

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την 16η σειρά του Προγράμματος λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου και για το τμήμα πλήρους φοίτησης και για το τμήμα μερικής φοίτησης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr