Η Μαρία Κοκάλα κερδίζει την πρώτη μαθητική υποτροφία του ΣΕΝ/JA Greece ύψους 20.000 ευρώ

Η Μαρία Κοκάλα κερδίζει την πρώτη μαθητική υποτροφία του ΣΕΝ/JA Greece ύψους 20.000 ευρώ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη συνέντευξη τύπου του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece όπου ανακοινώθηκε το όνομα της μαθήτριας που κερδίζει την πρώτη υποτροφία στην ιστορία του οργανισμού.

Στην κατάμεστη αίθουσα, στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα, ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κ. Μάρκος Βερέμης απένειμε την υποτροφία των 20.000 ευρώ στη Μαρία Κοκάλα από το χωριό Σφενδάμη της Πιερίας.  


Η ταλαντούχα μαθήτρια που πηγαίνει τώρα στην Γ’ Λυκείου στο ΓΕΛ Κορινού, ευχαρίστησε θερμά το ΣΕΝ/JA Greece και δήλωσε ευτυχής που στο πρόσωπό της επιβραβεύονται -όπως είπε- όλα τα μικρά σχολεία της περιφέρειας. Στα 15 της χρόνια, το 2016, ήταν Γενική Διευθύντρια της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» Smileybin στο Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας και στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe πήρε βραβείο «Ηγετικής Προσωπικότητας». Η Μαρία -άριστη και πολυτάλαντη μαθήτρια- έχει βάλει στόχο το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και όπως τόνισε, η υποτροφία της προσφέρει ένα πολύ δυνατό κίνητρο για να πετύχει τους στόχους της. 

Στη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» τελεί από φέτος Υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος υποδέχθηκε στο γραφείο του τη Μαρία Κοκάλα για να την συγχαρεί. 

«Ήταν τεράστια αυτή η τιμή για μένα», είπε η Μαρία. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν πολύ απλός, μου μίλησε με μεγάλο ενδιαφέρον και μου έδωσε σπουδαίες συμβουλές για το μέλλον μου, δεν έχω λόγια να τον ευχαριστήσω. Μου άλλαξε την αρνητική άποψη που πολλές φορές έχουμε για τους πολιτικούς», τόνισε.  

Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Europe κ. Αργύρης Τζικόπουλος «Λειτουργώντας πάντα με γνώμονα τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας για αξιοποίηση των ταλαντούχων νέων μας και αφουγκραζόμενοι την αγωνία της νέας γενιάς για επαγγελματική αποκατάσταση, προχωρήσαμε στο πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών. Στόχος μας, η περαιτέρω στήριξη των ιδιαιτέρως ικανών νέων, που με την εργατικότητα και το ζήλο τους αποδεικνύουν ότι το μέλλον της χώρας μας διαγράφεται λαμπρό. Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που η πρώτη υποτροφία δίδεται στη Μαρία Κοκάλα, μια μαθήτρια, η οποία ξεχώρισε τόσο για τις ικανότητές της, όσο και την προσωπικότητά της, ανάμεσα σε 420.000 μαθητές από όλη την Ευρώπη και βραβεύτηκε με το «Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement το 2016.»

 Ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece κ. Μάρκος Βερέμης ανακοίνωσε πως θα δοθούν στη συνέχεια και άλλες υποτροφίες σε παιδιά από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» αλλά και στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος που θα ξεκινήσει φέτος πιλοτικά σε λίγα σχολεία. Το νέο πρόγραμμα θα βοηθά τα παιδιά να εντοπίζουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους μέσα από εξειδικευμένα εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού όπως εφαρμόζονται και από το Junior Achievement Worldwide. O κ. Βερέμης τόνισε ότι μέσω του προγράμματος τα παιδιά θα ανακαλύπτουν τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση καθώς όπως επεσήμανε το 65% των επιχειρήσεων σήμερα στην Ελλάδα δεν βρίσκουν στελέχη με τις γνώσεις που χρειάζονται. «Στόχος μας είναι τα παιδιά να ακολουθούν επαγγέλματα που έχουν ζήτηση, να αποκτούν τις δεξιότητες που η αγορά, στην Ελλάδα και παγκοσμίως έχει ανάγκη. Για να δώσω ένα παράδειγμα, υπάρχει μεγάλη έλλειψη από στελέχη με ψηφιακές δεξιότητες και όσα τις διαθέτουν είναι περιζήτητα», τόνισε ο κ. Βερέμης.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν και οι μαθητές «επιχειρηματίες», Σωκράτης Κουμπάρδας, Ιφιγένεια Πάλλη, Αλωίς Στραβουδάκη και Γιάννης Αγγέλικας αλλά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του οργανισμού Μιχάλης Λουκέρης. Όλοι τόνισαν ότι η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» άλλαξε τη ζωή τους και τους έδωσε προοπτική για το επαγγελματικό τους μέλλον. Η δημοσιογράφος, υπεύθυνη επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA Greece που συντόνισε τη συνέντευξη τύπου, Μαρία Γιαννέτου μέσα από την προβολή βίντεο με τις επιτυχίες των παιδιών και του οργανισμού έκανε ανοιχτό κάλεσμα στην ελληνική κοινωνία να μπει στην «οικογένεια» του ΣΕΝ/JA Greece μέσα από την ιστοσελίδα www.senja.gr. Κάλεσε επίσης όλους τους εφήβους να αξιοποιήσουν τη μεγάλη ευκαιρία που προσφέρει το ΣΕΝ/JA Greece και να ζητήσουν από το σχολείο τους να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση». Οι εγγραφές διαρκούν έως 20 Νοεμβρίου. 

Η εκδήλωση έκλεισε πανηγυρικά με την τούρτα γενεθλίων για τα 100 χρόνια του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide, στο οποίο υπάγεται το ΣΕΝ/JA Greece. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr