ΕΜΠ: Επιβάλλεται η άμεση αναθεώρηση της απόφασης για τα Κολλέγια

ΕΜΠ: Επιβάλλεται η άμεση αναθεώρηση της απόφασης για τα Κολλέγια

Να αναθεωρηθεί η απόφαση «για άκριτη απόδοση άδειας άσκησης επαγγέλματος σε όσους δεν κατέχουν αναγνωρισμένο δίπλωμα αρχιτέκτονα μηχανικού» ζητά η Πρυτανεία του ΕΜΠ, παίρνοντας θέση για την υποχρεωτική εγγραφή των πτυχιούχων των κολλεγίων στο ΤΕΕ, που αποφάσισε πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται ότι την αντίθεσή του στην εν λόγω ρύθμιση έχει εκφράσει και το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΤΕΕ).


Την ενημερωτική σελίδα των σπουδαστών των Κολλεγίων μπορείτε να την δείτε εδώ.

«Ο σχεδιασμός του χώρου και η προστασία του κτισμένου περιβάλλοντος είναι υψίστης σημασίας για τη συνολική ανάπτυξη της χώρας, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική, ώστε να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας», αναφέρει η Πρυτανεία το ΕΜΠ.

«Την εκπαίδευση των μηχανικών που αναλαμβάνουν το σύνθετο αυτό έργο εξασφαλίζουν πενταετείς σπουδές που ολοκληρώνονται με επίσημα αναγνωρισμένο δίπλωμα. Καμία άδεια άσκησης επαγγέλματος είτε αρχιτέκτονα ή άλλου μηχανικού δεν μπορεί να δίνεται ανεξάρτητα από το αναγνωρισμένο αυτό δίπλωμα γιατί θέτει σε αμφιβολία την ικανή και αναγκαία συνθήκη του παραγωγικού σχεδιασμού της χώρας.

»Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι επιβάλλεται η άμεση αναθεώρηση της πρόσφατης απόφασης για άκριτη απόδοση αδείας άσκησης επαγγέλματος σε όσους δεν κατέχουν αναγνωρισμένο δίπλωμα αρχιτέκτονα μηχανικού», καταλήγει.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr