Οι Πτυχιούχοι Κολεγίων θα μπορούν να εγγράφονται σε Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο

Iδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των πτυχιούχων των ελληνικών Πανεπιστημίων θα έχουν οι πτυχιούχοι Κολλεγίων

Με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, υποχρεώνει, το Τεχνικό Επιμελητήριο και το Οικονομικό Επιμελητήριο να εγγράφει πτυχιούχους κολεγίων, οι οποίοι θα έχουν ίδια δικαιώματα άσκησης επαγγέλματος με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων.

Με πτυχία κολεγίων θα πραγματοποιείται η εγγραφή σε Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και Οικονομικό Επιμελητήριο, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε εκπρόθεσμα και υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή, στη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.


Συγκεκριμένα, προβλέπονται:

- Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος υποχρεούται να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων, με σκοπό να ασκούν το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα

- Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος υποχρεούται να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων, με σκοπό να ασκούν το επάγγελμα του Οικονομολόγου και του Λογιστή Φοροτεχνικού

Τονίζεται ότι τα δικαιώματα άσκησης των παραπάνω επαγγέλματος θα είναι τα ίδια με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων.

Το υπουργείο Παιδείας, με τη συγκεκριμένη τροπολογία, ευθυγραμμίζεται με τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τα πτυχία των κολλεγίων.

Η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και επιπλέον καθορίζει ότι οι αρμοδιότητες της αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων επανέρχονται στο υπουργείο.

Ακόμα, καθορίζονται ειδικές προθεσμίες για εγγραφή των κατόχων αποφάσεων αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων ή επαγγελματικής ισοδυναμίας στους επαγγελματικούς φορείς, με σκοπό την εξάλειψη των καθυστερήσεων στις διαδικασίες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr