Πτυχιούχοι Ελληνικών Κολεγίων: Επιτέλους δικαιωθήκαμε

Πτυχιούχοι Ελληνικών Κολεγίων: Επιτέλους δικαιωθήκαμε

Αποτελεί δικαίωση η ψήφιση του άρθρου 50 αναφέρει ο Σύλλογος Αποφοίτων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων & Ελληνικών Κολλεγίων (ΣΑΕΠΕΚ), αλλά ζητάει οι πτυχιούχοι να μπορούν να λάβουν μέρους στις τρέχουσες προκηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας (1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019).

«Χρειάστηκε για άλλη μία φορά η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η απειλή προστίμων για να επιστρέψει η χώρα μας στη νομιμότητα και να συμπεριληφθούν οι πράξεις αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας στις προκηρύξεις για τον διορισμό εκπαιδευτικών.


Έστω και έτσι, η χθεσινή ψήφιση του άρθρου 50 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί δικαίωση για τους αποφοίτους Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, μέσω Ελληνικών Κολλεγίων, και ένα ακόμα βήμα προς την πλήρη συμμόρφωση της Ελλάδας με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Στις ηχηρές αντιπαραθέσεις στη Βουλή, ωστόσο, δεν έγινε καμία αναφορά στο γεγονός ότι οι πτυχιούχοι-κάτοχοι πράξεων αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων/επαγγελματικής ισοδυναμίας εξακολουθούν να μην μπορούν να λάβουν μέρος στις τρέχουσες προκηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας (1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019).

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και Ελληνικών Κολλεγίων θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την πληρέστερη και άμεση διασφάλιση των δικαιωμάτων τους».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr