Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Σχολή Αστρολογίας με πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας

Σχολή Αστρολογίας με πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας αυτή τη φορά ξεπέρασε μέχρι... και τον ίδιο του τον εαυτό: Σύμφωνα με ανακοίνωση του, πιστοποίησε... σχολή αστρολογίας, ορίζοντας έτσι ως κέντρο δια βίου μάθησης, μια σχολή που ασχολείται με τα ζώδια, το κάρμα, τα ταρώ και την αριθμολογία.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Μετά από τον σάλο που προκλήθηκε το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να πάρει πίσω την πιστοποίηση της Σχολής Αστρολογίας. Εδικότερα, ο υφυπουργός Παιδείας, Δημ. Μπαξεβανάκης ζήτησε από τον ΕΟΠΠΕΠ την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας.  

Ο κ. Μπαξεβανακης ζήτησε από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) να ανακληθεί αμέσως η συγκεκριμένη άδεια λειτουργία και να ελεγχθούν οι ευθύνες του εισηγητή της υπόθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΠΕΠ είναι οργανισμός αυτόνομος, εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την είδηση επιβεβαίωσε και η ίδια η σχολή με ανακοίνωση της.

Ετσι, πλέον στην κατηγορία των "γνωστικών αντικειμένων δια βίου" προστίθεται η διδασκαλία των ζωδίων, των ανάδρομων πλανητών αλλά και της σημασίας του ωροσκόπου.

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας...

Στη δε ανάρτηση για την πιστοποίηση αναφέρεται:

«Με μεγαλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η Αστροπαιδεία, το πρώτο και μοναδικό Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας στην Ελλάδα, πιστοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως ΚΔΒΜ (δλδ ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης) με αρ Πρωτ ΔΑ/4205 από 08 /2 /2017 και υπάγεται ιστην εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας;

Η Αστροπαιδεία συστάθηκε από διακεκριμένους Αστρολόγους με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία της Αστρολογίας καθώς επίσης και στον τομέα της Συμβουλευτικής, με όραμα να καλύψουν το μεγάλο κενό που υπάρχει στο χώρο της Αστρολογίας και να μεταφέρουν τις σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες μίας επιστήμης που θεωρείται παρεξηγημένη στα ελληνικά δεδομένα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να επιλεγούν οι σπουδαστές πιστοποιημένα ιδρύματα με αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών που δίνουν το δικαίωμα στον απόφοιτο να αποκτήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ως εκ τούτου, τα προγράμματα σπουδών της Αστροπαιδείας καλύπτουν όλους τους κλάδους της Αστρολογίας και είναι σχεδιασμένα τόσο για τους σπουδαστές που αποβλέπουν στο να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση, όσο και για τους ερασιτέχνες ή επαγγελματίες που επιθυμούν να επιμορφωθούν σε κάποιους κλάδους της αστρολογίας ή να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr