Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Η ανακοίνωση από το Μ.Α.Σ. για την επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές έξω από το ΕΜΠ

Το Μέτωπο Αγώνα σπουδαστών για την επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές έξω από το ΕΜΠ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές από τις δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, την Πέμπτη 13 Νοέμβρη μετά το τέλος του συλλαλητηρίου που ξεκίνησε στις 17:00 στα Προπύλαια.

Η κυβέρνηση προωθεί το δόγμα «νόμος και τάξη» στις σχολές, εντείνει το κλίμα αυταρχισμού και οργανώνει την καταστολή σε βάρος της συλλογικής δράσης.


Η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης στα ΑΕΙ – ΤΕΙ, που υποβαθμίζει τις σπουδές και καταδικάζει μαζικά τους φοιτητές στην ανεργία και την κακοπληρωμένη εργασία, πρέπει να βρει απέναντί της το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και συνολικά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Καλούμε τους φοιτητές να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σ’ αυτά τα μέτρα και την καταστολή που τη συνοδεύει, για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων και των σύγχρονων δικαιωμάτων τους. Να πάρουν μέρος στο γιορτασμό για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Μέτωπο Αγώνα σπουδαστών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr