Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Δεύτερο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Το παιδί της 38χρονης! - Επιβεβαίωση λεγομένων καθηγήτριας

Δεύτερο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Το παιδί της 38χρονης! - Επιβεβαίωση λεγομένων καθηγήτριας

Επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για το παιδί της 38χρονης και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπως και η μητέρα του.

Το παιδί της 38χρονης, η οποία χθες διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, πήγε κανονικά τη Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο του, αλλά δεν πήγε την Τετάρτη, γεγονός που ανησυχεί τις Αρχές για την έκταση που μπορεί να λάβει το θέμα. Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου είναι και η μητέρα του, σε απομόνωση. Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση, όπως και η μητέρα του, με ήπια συμπτώματα.


Κλειστό το σχολείου του παιδιού που επιβεβαιώθηκε με κορωνοϊό

Το συγκεκριμένο σχολείο, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, είναι σήμερα κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους όπως αναφέρθηκε στην σχετική ανακοίνωση.

Ο διευθυντής του σχολείου, μιλώντας στο iefimerida και τον Νίκο Μαρουλίδη, ανέφερε πως το ενδεχόμενο απολύμνασης άπτεται στον στην αντιδημαρχία του δήμου Θεσσαλονίκης, εάν και όπως υποστήριξε αρκετές φορές γίνονται απολυμάνσεις στους σχολικούς χώρους.

Εχθές, πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καθώς το είχε επισκεφθεί η 38χρονη που είναι το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ανδρες με ειδικό εξοπλισμό βρέθηκαν στον χώρο και ψέκασαν με απολυμαντικό υλικό τις εγκαταστάσεις.

Χθες ανακοινώθηκε πως η 38χρονη μητέρα διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή της αεροπορικώς από το Μιλάνο της Ιταλίας, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη είναι επιχειρηματίας και συγκεκριμένα σχεδιάστρια μόδας, η οποία μάλιστα ασχολείται και με τα κοινά και είχε βάλει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές με μεγάλο συνδυασμό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, χωρίς να εκλεγεί.

Εξετάσεις στους συγγενείς της 38χρονης

Την Τετάρτη έγινε γνωστό πως θα υποβάλλονταν σε εξετάσεις όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη -φίλοι, μέλη οικογένειας και συνταξιδιώτες. Από την πλευρά του ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας είχε πει «ψυχραιμία να έχουμε».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr