Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Υποψήφιος πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης: Τέρμα τα ψέματα στα Πανεπιστήμια

Υποψήφιος πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης: Τέρμα τα ψέματα στα Πανεπιστήμια

Το πιο ζωντανό κομμάτι μιας κοινωνίας, είναι χωρίς δεύτερη σκέψη τα πανεπιστήμιά της. Λειτουργώντας σωστά, μπορούν να γίνουν χώροι δημιουργίας πρωτοπόρων ιδεών, να βοηθήσουν τους φοιτητές να γνωρίσουν τον κόσμο, να διαμορφώσουν και να εξελίξουν τις δεξιότητες και την σκέψη τους. Έχοντας αυτές τις ιδέες σαν πυξίδα, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ δραστηριοποιείται όλα αυτά τα χρόνια στα πανεπιστήμια της χώρας, με πρώτο μέλημά της τους φοιτητές και την πρόοδο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με την πολιτική αλλαγή που ήρθε την πιο κρίσιμη στιγμή, είναι η ώρα για τους χιλιάδες ΔΑΠίτες να δημιουργήσουν από την αρχή το Πανεπιστήμιο το οποίο όλοι οι φοιτητές ονειρεύονται. Η πρώτη μεγάλη μάχη κερδήθηκε με την κατάργηση του ασύλου ανομίας που υπέθαλπε παραβατικές και επικίνδυνες για τη φοιτητική κοινότητα συμπεριφορές και πρακτικές.


Τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα της δικαίωσης για τους χιλιάδες ΔΑΠίτες και ΔΑΠίτισσες, που δεν κρύφτηκαν, αλλά όρθωσαν το ανάστημά τους και αποτέλεσαν τη φωνή της λογικής ερχόμενοι σε σύγκρουση με παραβατικούς του κοινού ποινικού δικαίου που λυμαίνονται το χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τον θεωρούσαν επί χρόνια τσιφλίκι τους. Η θέση, όμως, την εγκληματιών δεν είναι στις καταλήψεις των πανεπιστημίων, αλλά στη φυλακή.

Επόμενος στόχος μας είναι να έχει η γνώμη των φοιτητών πραγματικό αντίκρισμα στην ηγεσία του Πανεπιστημίου τους, τα όργανα διοίκησης, το Υπουργείο Παιδείας, δημιουργώντας ένα Πανελλαδικό όργανο εκπροσώπησης φοιτητών. Χιλιάδες φοιτητές κάθε χρόνο αναδεικνύουν τη ΔΑΠ- ΝΔΦΚ πρώτη και αυτοδύναμη σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, κι όμως με την αδράνεια της ΕΦΕΕ τα τελευταία χρόνια η φωνή τους δεν φτάνει πέρα από τα όρια της σχολής τους.

Προχωράμε σε γενναίες μεταρρυθμίσεις, ζητώντας τη μείωση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την επαναφορά της βάσης του 10 για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων. Το γιατί είναι απλό. Οι δομές των Πανεπιστημίων δεν μπορούν να αντέξουν την υπερπληθώρα φοιτητών, η αγορά εργασίας δεν μπορεί να απορροφήσει το πλεόνασμα διαθέσιμου δυναμικού κι οι πτυχιούχοι που δεν βλέπουν τις σπουδές τους να πιάνουν τόπο δεν μπορούν να αντέξουν την ανεργία.

Τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου και των φοιτητικών Συλλόγων, ακολουθούν τα μέτρα που θα φέρουν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο στη θέση που του αξίζει. Εκσυγχρονισμός των προγραμμάτων σπουδών και σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας ώστε κανένας πτυχιούχος να μην έρχεται αντιμέτωπος με την ανεργία. Δημιουργία θερινών και ξενόγλωσσων τμημάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών με στόχο την προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό. Το επιστημονικό και ακαδημαϊκό δυναμικό των πανεπιστημίων μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα τμήματα του εξωτερικού και μ’ αυτό τον τρόπο αντιστρέφουμε το brain drain, δίνουμε ανάσα στην οικονομία της χώρας φέρνοντας νέους ανθρώπους στη χώρα και ανοίγουμε δρόμους επικοινωνίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών με χώρες του εξωτερικού.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά. Έρχεται πλέον η ώρα να κάνει πράξη το όραμά της για ένα ευνομούμενο, ανοιχτό, ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο. Να δώσει φωνή σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια και να παλέψει για την εκπαίδευση που αξίζουν.

Υποψήφιος πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
Παύλος Μαρινάκης

Ποιος είμαι

Γεννήθηκα το 1988 στην Πάτρα, πόλη στην οποία μεγάλωσα και επισκέπτομαι συχνά καθώς εκεί ζει η οικογένειά μου.

Είμαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Μετά το τέλος των σπουδών μου το 2010, εγκαταστάθηκα στην Αθήνα όπου και ασκώ μάχιμη δικηγορία με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, αναλαμβάνοντας από τότε πλήθος σχετικών υποθέσεων

Είχα πάντοτε έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική και τα κοινά, αλλά και διάθεση για ουσιαστική προσφορά, πράγμα που πολύ φυσιολογικά με οδήγησε στο να δραστηριοποιηθώ ακόμη εντονότερα ως φοιτητής με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, οργάνωση της οποίας είχα την τιμή να διατελέσω Υπεύθυνος. 

Ερχόμενος στην Αθήνα και, παράλληλα με τη δικηγορική μου άσκηση αρχικά, αλλά και με τη μετέπειτα επαγγελματική μου διαδρομή, μεταπήδησα στην ΟΝΝΕΔ. Έχω υπηρετήσει την Οργάνωση από θέσεις ευθύνης, με κορυφαία αυτή του Αντιπροέδρου μετά την εκλογή μου στην πρώτη θέση της Κεντρικής Επιτροπής στο Συνέδριο Επανίδρυσης τον Οκτώβριο του 2016.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr