Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 19χρονος Φοιτητής έφτιαξε μια πόλη μέσα σε δύο χρόνια

Titan City είναι το όνομα της εικονικής πόλης την οποία έφτιαξε μέσα σε δύο χρόνια στο δημοφιλές ηλεκτρονικό παιχνίδι Minecraft ο Ντάνκαν Πάρσελς, φοιτητής από το Ντέλαγουερ. 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, η πόλη είναι φτιαγμένη από 4,5 εκατ. building blocks του Minecraft και περιέχει 96 κτήρια. Όπως επεσήμανε ο 19χρονος Πάρσελς, κατά μέσο όρο το εγχείρημα χρειάστηκε δουλειά περίπου πέντε ωρών την εβδομάδα. Το πρώτο κτήριο το οποίο κατασκεύασε ήταν μία ψηφιακή έκδοση του World Trade Center, για την τελειοποίηση του οποίου χρειάστηκαν 18 μήνες. Παρόλα αυτά, όπως επεσήμανε στο βρετανικό δίκτυο ο Πάρσελς, δεν πρόκειται για ένα «ρεαλιστικό» μοντέλο της Ν. Υόρκης αλλά μάλλον κάτι εμπνευσμένο από αυτήν. 

Ο 19χρονος έχτισε την πόλη χρησιμοποιώντας την έκδοση του παιχνιδιού για το Xbox 360, αλλά πλέον την μετέφερε στο PC, καθώς, όπως είπε, εκεί έχει περισσότερες ευκαιρίες κατασκευών. Ο ίδιος σχεδιάζει να προσθέσει ένα αεροδρόμιο και ένα αθλητικό στάδιο. 


Αν και η Titan City έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την online κοινότητα, ο Πάρσελς σημείωσε ότι μέχρι τώρα είχε κρατήσει τον προσωπικό εικονικό κόσμο του χωριστά από την καθημερινή του ζωή. «Το έχω κρατήσει μυστικό, είναι κάτι σαν μια δεύτερη ζωή για την οποία δεν μιλώ, αλλά ο κόσμος αρχίζει να μαθαίνει. Οι γονείς μου νομίζουν ότι είναι cool- νομίζω ότι απλά χαίρονται που δεν παίζω τόσο πολύ». 

Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft συμφώνησε πρόσφατα στην εξαγορά της δημιουργού του παιχνιδιού, Mojang, στο πλαίσιο ενός deal ύψους 2,5 δισ. δολαρίων. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr