Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Αστυνομικές Σχολές: Τι ισχύει σχετικά με το όριο ύψους για τις γυναίκες

Σχολές Αστυνομίας: Τι ισχύει σχετικά με το όριο ύψους για τις γυναίκες

Γραπτή απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Ν. Τόσκα μετά από ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

“Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι για την παρούσα πολιτική Ηγεσία το ζήτημα της πλήρους ισότητας ανδρών και γυναικών στα Σώματα Ασφαλείας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, καθίσταται γνωστό ότι τα προσόντα των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας καθορίζονται από τις διατάξεις του π.δ/τος 4/1995 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 1), ως τροποποιήθηκε με το π.δ. 90/2003 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 82) και ισχύει.


Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.), τόσο στη σκέψη (34), όσο και στο διατακτικό της απόφασής του αναγνωρίζει ότι το ΣτΕ είναι αρμόδιο να εξετάσει αν η κανονιστική ρύθμιση που ορίζει το ανάστημα 1,70μ. ως προσόν διορισμού για άντρες και γυναίκες υποψηφίους είναι συμβατή με το ενωσιακό και το εθνικό δίκαιο. Κατόπιν τούτου, η αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τελεί εν αναμονή της έκδοσης σχετικής Απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Τέλος, αναφέρεται ότι οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, δρώντας κατά δέσμια αρμοδιότητα, εφαρμόζουν το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, κάτι που αποτελεί οφειλόμενη ενέργεια της εκτελεστικής τους λειτουργίας, προβλεπόμενης απευθείας από τις διατάξεις του Συντάγματος.

Όσον αφορά στα ζητήματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, αρμόδιο να σας ενημερώσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο”.

Αριθμός εισακτέων με τις Πανελλαδικές στις Αστυνομικές Σχολές για το 2017-2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr