Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη 17 Μαϊου

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη 17 Μαϊου

Σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν ξεκινήσει από σήμερα τα συνδικάτα. Σε αυτές συμμετέχουν με στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Για την Τετάρτη 17 Μαΐου σημειώνεται πως έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία και θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Την Πέμπτη (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου) θα πραγματοποιηθεί επίσης συλλαλητήριο.


Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν στάση εργασίας την Τετάρτη 17/5 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08.30 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

ΗΣΑΠ: Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με τους συρμούς πάντως να κινούνται από τις 09.00 έως τις 16.00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.

Μετρό: Tο μετρό θα κινηθεί από τις 09.00 έως τις 16.00, προκειμένου, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, να διευκολυνθούν οι απεργοί να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.

OAΣΑ: Την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

«Η ελπίδα που μας πούλησαν μετατράπηκε σε συνεχόμενες συμφωνίες με τους εταίρους, μνημόνια βαφτισμένα με ασφυκτικά μέτρα και διαδοχικές επιθέσεις στους εργαζομένους, καθώς και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες» αναφέρει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε ματαιώσεις δρομολογίων θα προχωρήσει την Τετάρτη 17 Μαΐου όλο το δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού σιδηροδρόμου. Ειδικότερα, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Πλοία: Αγκυροβολημένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία για ένα 48ωρο, καθώς η ΠΝΟ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων, από σήμερα έως και στις 24.00 της Τετάρτης.

Αεροδρόμια: Με τετράωρη στάση εργασίας (11.00-15.00) θα συμμετάσχουν την Τετάρτη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας μαζί με τη ΓΣΕΕ.

Την κήρυξη 24ης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης έως την ίδια ώρα το πρωί της Τετάρτης αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr