Δωρεάν ημερίδα με θέμα «Η Αθήνα Κέντρο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» [18/02]

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, ο δήμος Αθηναίων και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών(ΕΑΤΑ) του δήμου Αθηναίων, στο The Hub Events.

Την εκδήλωση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα στο«Επιχειρώ Κοινωνικά», θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Το πρόγραμμα Επιχειρώ Κοινωνικά παρέχει στοχευμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες σε υφιστάμενους ή εν δυνάμει κοινωνικούς επιχειρηματίες που έχουν έδρα ή δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.


Συγκεκριμένα, εισαγάγει μια μέθοδο αξιολόγησης του κοινωνικού επιχειρείν, καθώς και εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ειδικότερες ανάγκες των ενδιαφερομένων προκειμένου να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν την ιδέα τους.

Το πρόγραμμα:

  • υποστηρίζει οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ασχοληθεί ή ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να συνδυάσει αποτελεσματικά το κοινωνικό του όραμα με τη βιωσιμότητα, και
  • προσφέρει μια μέθοδο αξιολόγησης κάθε κοινωνικής επιχείρησης προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και οργανισμούς.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, αναλυτική περιγραφή του προγράμματος θα παρουσιάσει ο Αλέξης Γαληνός, διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του δήμου Αθηναίων.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι από τις Συρακούσες, τη Γλασκόβη και το Βελιγράδι θα συμμετάσχουν σε πάνελ με θέμα «Οι πόλεις ως κέντρα ανάπτυξης και υποστήριξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας», αναγνωρίζοντας τον ιδιαίτερο αναπτυξιακό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα αστικά κέντρα στην επόμενη δεκαετία. Στο πλαίσιο του πάνελ θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές και η μεθοδολογία προσέγγισης της κάθε πόλης για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, ανιχνεύοντας κοινές προκλήσεις και ευκαιρίες.

Θα πραγματοποιηθεί διαδραστική συζήτηση και ανάλυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Αθήνα με θέμα  «Επιχειρώ Κοινωνικά;» με προσκεκλημένους κοινωνικούς επιχειρηματίες. Στόχος είναι, κοινωνικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής και κλάδου, μέσω της μεθόδου του Επιχειρώ Κοινωνικά, να αναδείξουν τις κοινές αξίες με βάση τις οποίες λειτουργούν, όπως είναι η συλλογικότητα, η επίλυση μιας κοινωνικής πρόκλησης και το επιχειρείν.

Πρόγραμμα Ημερίδας

15.00 – 15.10 Χαιρετισμός δημάρχου Αθηναίων,  Γιώργου Καμίνη

15.10 – 15.25 Παρουσίαση προγράμματος «Επιχειρώ Κοινωνικά»,  Αλέξης Γαληνός, δ/νων σύμβουλος ΕΑΤΑ

15.25 – 16.20 1ο πάνελ: Οι πόλεις ως κέντρα ανάπτυξης και υποστήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας: παραδείγματα προσεγγίσεων

  • Συρακούσες: κ. Francesco Italia, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Οικονομίας, δήμος Συρακουσών
  • Γλασκώβη: κ. Jonathan Cuborn, δ/ντής του Social Value Lab και Social Innovation Scotland
  • Βελιγράδι: κ. Andel Boskovic, Ειδικός στην κοινωνική καινοτομία, Impact Hub Βελιγράδι

16.20 – 16.40 Διάλειμμα

16.40 – 17.30 2ο πάνελ: «Επιχειρώ Κοινωνικά;» Διαδραστική συζήτηση και ανάλυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Αθήνα με κοινωνικούς επιχειρηματίες

17.30 – 17.40 Κλείσιμο & Επόμενα Βήματα

17.40 – 18.00 Ερωτήσεις

The Hub Events: Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα

Ώρα έναρξης: 15.00

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr