Το Προεδρικό Διάταγμα για την άσκηση επαγγέλματος Λογοθεραπευτών - Δείτε τι απαιτείται!

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το  Προεδρικό Διάταγμα (υπ’ αρ. 176, αρ. Φύλλου 279/31-12-2014) με το οποίο καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος των Λογοθεραπευτών.

Δείτε το ΦΕΚ πατήστε εδώ

Συγκεκριμένα, με το Διάταγμα, ορίζεται ότι για την χορήγηση βεβαίωσης άσκησης του επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή απαιτείται:


α) Πτυχίο του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι) ή

β) Πτυχίο της αλλοδαπής στη Λογοθεραπεία αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) με τα πτυχία της ημεδαπής ή

γ) Απόφαση αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.), σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 38/2010 (Α’78) (Οδηγία 2005/36/ΕΚ).

Επίσης, βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος Λογοθεραπευτή χορηγείται κατ΄ εξαίρεση σε όσους μέχρι την έκδοση του διατάγματος κατέχουν:

α) Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής στη Λογοθεραπεία, αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π (πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α) ως ισότιμο και όχι αντίστοιχο, μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή στο εξωτερικό και αποδεδειγμένη από ασφαλιστικό φορέα διετή (2) τουλάχιστον κύρια απασχόληση.

β) Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Λογοθεραπείας, διάρκειας τουλάχιστον δύο (2) ετών, αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π ως ισότιμο μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος διατάγματος και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή από τη χώρα κτήσης του πτυχίου και μεταπτυχιακού και αποδεδειγμένη από ασφαλιστικό φορέα διετή (2) τουλάχιστον κύρια επαγγελματική απασχόληση ως Λογοθεραπευτής στην ημεδαπή ή στην αλλοδαπή ή

γ) Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής στη Λογοθεραπεία, αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π ως ισότιμο και αποδεδειγμένη από ασφαλιστικό φορέα πενταετή (5) τουλάχιστον επαγγελματική απασχόληση ως Λογοθεραπευτή.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr