Συγκέντρωση και πορεία αντιεξουσιαστών από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών για τον Νίκο Ρωμανό

Νεότερη Ενημέρωση: Νεαροί αντιεξουσιαστές παραμένουν στον χώρο του πρώην Παραρτήματος

Λίγο μετά τις 20:20, ολοκληρώθηκε η πορεία αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό με τους συμμετέχοντες στην πορεία να επιστρέφουν στον πρώην Παράρτημα. 

Ωστόσο, νεαροί αντιεξουσιαστές παραμένουν αυτή την στιγμή στον χώρο και όλα δείχνουν ότι η ανακατάληψη του κτιρίου συνεχίζεται. Το γεγονός αυτό έχει σημαίνει συναγερμό στην αστυνομία.


20:05 Προς το κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στην πλατεία Όλγας κατευθύνεται η πορεία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, έχοντας φύγει από την οδό Κωνσταντινουπόλεως. 

Η αστυνομία είναι σε επιφυλακή έχοντας κλείσει τον δρόμο της Ερμού στο ύψος της Κανακάρη που οδηγεί στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνση Αχαΐας όμως για την ώρα η πορεία εξελίσσεται ομαλά.

Στο μεταξύ ηρεμία επικρατεί και στο χώρο του πρώην Παραρτήματος στην οδό Κορίνθου με την πόρτα της εισόδου να είναι κλειστή, ενώ οι μαθητές του Εσπερινού που φιλοξενείται στο κτίριο του Πολυκλαδικού, δίπλα από το Παράρτημα, δεν έκαναν μάθημα για παν ενδεχόμενο.

19:39 Με  σύνθημα από τους αντιεξουσιαστές  «Όλοι στους δρόμους για να τσακίσουμε τον τσαμπουκά του κράτους – Αλληλεγγύη στο σύντροφό μας Νίκο Ρωμανό» ξεκίνησε η πορεία που κατευθύνεται στην περιοχή της Αγίας Σοφίας. 

Στην πορεία συμμετέχει το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση που σε ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.

Καταδικάζουμε την εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντί του, η οποία έχει την πολιτική και ηθική ευθύνη για τυχόν θανατηφόρα επιδείνωση της υγείας του».

Στην πορεία συμμετέχουν πάνω από 300 άτομα ενώ μετά από αυτή θα ακολουθήσει συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στην πλατεία Όλγας. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr