Λοβέρδος: Ναι στο δίκτυο των δώδεκα ΤΕΙ, όχι όμως με τίτλο ''Πανεπιστήμιο''

Όχι με τίτλο ''Πανεπιστήμιο'', αλλά ναι στο δίκτυο των δώδεκα ΤΕΙ που δημιουργεί ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Καβάλα.

Ποιο συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, σχετικά με την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Ινστιτούτου Πετρελαίου στην πόλη της Καβάλας, υπογράμμισε συγκεκριμένα τα εξής:

Να αρχίσω από το τελευταίο. Δεν είναι δυνατόν να ιδρύσουμε -και αυτό σας το αποκλείω σε κάθε περίπτωση- αυτό που προτείναν από το ΤΕΙ Καβάλας, δηλαδή ένα πανελλήνιο τεχνολογικό δίκτυο των δώδεκα ΤΕΙ της χώρας με τον τίτλο Πανεπιστήμιο. Σε εσάς προσωπικά το έχω πει αυτό πάρα πολλές φορές. Ονομάστε το, αφού πρόκειται για Ίδρυμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως αλλιώς θέλετε, αλλά δεν μπορώ να δημιουργήσω περαιτέρω εμπλοκή στην εικοσαετή εμπλοκή ανάμεσα στα Πολυτεχνεία της χώρας και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα για το θέμα αυτό, που έχει ταλανίσει και την ελληνική Βουλή, αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα.


Είναι εξαιρετική πρόταση, το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Είναι πραγματικά πρόταση άξια επαίνων. Είναι μία πρόταση που σχετίζεται και με την εξ αποστάσεως παροχή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θέλουμε να την υιοθετήσουμε αρκεί να υπάρξει ονομασία που να ανταποκρίνεται στα πλαίσια του νόμου και των όσων έχουμε ευτυχώς ή δυστυχώς ζήσει μέχρι στιγμής. Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον, το έχω πει αυτό, όχι μόνο σε εσάς, όχι μόνο στους Βουλευτές του νομού, το έχω πει σε όλα τα Τεχνολογικά Ιδρύματα και μάλιστα στη Διάσκεψη των Προέδρων τους προ ενός μηνός στον Πειραιά. Δεν είναι ότι κάνουμε έναν κοινοβουλευτικό διάλογο για να μας ακούσουν. Τα έχουν ακούσει πρώτα αυτοί, αλλά επιφυλάσσονται. Ίσως η πρόταση αυτή είναι μια ευκαιρία να ξεπεραστεί η σύγκρουση που έχουν με τα Πανεπιστήμια υπέρ των ΤΕΙ. Ίσως έτσι να το βλέπουν, γι’ αυτό δεν αποδέχονται την πρότασή μου. Όπως και να το βλέπουν, κύριε Καλαντζή, κύριε Αντιπρόεδρε της Βουλής, μέλλον δεν υπάρχει στην πρόταση αυτή, αφού την βάζουν σε ανταγωνιστικό πλαίσιο με τα Πανεπιστήμια.

Αν φύγουμε από εκεί, πραγματικά σας δίνω το λόγο μου ότι την πρόταση, από την στιγμή που θα μου έρθει, σε ένα λεπτό θα την έχω υπογράψει, γιατί ανταποκρίνεται κατά τα λοιπά στις ανάγκες της χώρας, στις ανάγκες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και είναι και πάρα πολύ πρωτοποριακή.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr