Πότε θα πραγματοποιηθούν οι πορείες σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Πάτρα, για το Πολυτεχνείο [17/11]

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αστυνομικές δυνάμεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου αφού ήδη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις προηγούμενες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας είναι εκρηκτική.

ΑΘΗΝΑ

Σήμερα, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου οι πύλες του Πολυτεχνείου αναμένεται να κλείσουν μετά τις 13:00.

Η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ θα ξεκινήσει στις 15:00 από την πλατεία Κλαυθμώνος.


Σε εφαρμογή έχουν τεθεί ήδη έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος.

Οι ρυθμίσεις θα κορυφωθούν την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα (17/11) λόγω εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων και πορειών, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο εορτασμού της 41ης Επετείου του Πολυτεχνείου.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι:

Από 14.30’ ώρα σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, το κέντρο της πόλης θα αποκλειστεί και δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Συγκέντρωση στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής, τη Δευτέρα 17-11-2014 στις 4:00 μ.μ., με ομιλία εκπροσώπου του Δ.Σ. του «Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974» και στην πορεία προς το Αμερικάνικο Προξενείο. 

(είσοδος επί της εγνατίας)

ΠΑΤΡΑ

Έχουν ανακοινωθεί οι συγκεντρώσεις και οι πορείες που θα γίνουν το απόγευμα της Δευτέρας στις 6 μ.μ., η μία από φοιτητές, φορείς, συλλόγους από το πρώην Παράρτημα της οδού Κορίνθου και η δεύτερη από το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα από την πλατεία Γεωργίου.

Με την επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί στις 11.30 το πρωί στο Μνημείο Πεσόντων επί της Ηρώων Πολυτεχνείου και Δημοκρατίας στην περιοχή της Τερψιθέας, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα οι επετειακές εκδηλώσεις για την εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει κατάθεση στεφάνων στην παλαιά Ασφάλεια στην οδό Κανακάρη και στη 1 το μεσημέρι, ομιλίες στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τη φροντίδα των Διευθυντών.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ FOITITIKANEA.GR

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr