Γκάζι: Ο απόλυτος νυχτερινός προορισμός

Γκάζι: Ο απόλυτος νυχτερινός προορισμός

Το Γκάζι ή αλλιώς Κεραμικός αποτελεί για τους περισσότερους ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια στην Αθήνα για τη νυχτερινή  διασκέδαση τους. Βρίσκεται μεταξύ της οδού Πειραιώς και Ιεράς Οδού και οφείλει την ονομασία του στις εγκαταστάσεις του φωταερίου. Όλοι μιλούν για μια περιοχή που συνδυάζει τις καλύτερες επιλογές έχοντας ως χαρακτηριστικά της τη ζεστή ατμόσφαιρα, το φιλικό περιβάλλον αλλά και τις οικονομικές τιμές.

Στο Γκάζι θα συναντήσει κανείς νεολαία, φοιτητές αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες που επιθυμούν να διασκεδάσουν, αφού η περιοχή προσφέρει μαγαζιά και κέντρα διασκέδασης για όλα τα γούστα και τα ηλικιακά γκρουπ.


 Αν και το Γκάζι ως περιοχή έχει συνδεθεί με την ‘Τεχνόπολις’ και τα εργοστάσια που υπήρχαν στην περιοχή, καθιστώντας την αυτόματα υποβαθμισμένη, ωστόσο έχει γνωρίσει εξαιρετική πολεοδομική ανάπτυξη και έχουν ανακαινιστεί αρκετά κτίρια, που πλέον αποτελούν πολυχώρους διασκέδασης. Δηλαδή, δεν είναι λίγες οι φορές που διοργανώνονται φεστιβάλ, συναυλίες, εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Τεχνόπολις’ στο Γκάζι.

Ο περισσότερες από τις συναυλίες και τις εκθέσεις στην Τεχνόπολις στο Γκάζι λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Rockkwave, metallica, παραδοσιακή, κλασσική και τζαζ μουσική διασκεδάζουν τους λάτρεις αυτών που παρακολουθούν τις εκδηλώσεις που συμβαίνουν εκεί κατά καιρούς.

Επίσης, η εν λόγω περιοχή της Αθήνας περιλαμβάνει cocktail bars, ιδιαίτερα καφέ, ψαγμένα εστιατόρια, κλαμπ αλλά και πίστες δηλαδή τα λεγόμενα μπουζούκια.

Ξεκινώντας θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κάποια από τα χαρακτηριστικά των μπαρ, καφέ και των εστιατορίων στο Γκάζι. Τα μαγαζιά που ειδικεύονται στα κοκτέιλ έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερες και πρωτότυπες συνταγές γευστικών κοκτέιλ με νόστιμα συνοδευτικά που χωρίς αμφιβολία ιντριγκάρουν τους θαμώνες και καταναλωτές αυτών.

Γαστρονομία και γκουρμέ επιλογές πιάτων μπορεί να συναντήσει κανείς αν θελήσει να δειπνήσει σε κάποιο από τα εστιατόρια στο Γκάζι της Αθήνας. Γευστικοί συνδυασμοί που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες αλλά και προσιτές τιμές δημιουργούν το καταλληλότερο κλίμα και την εύνοια για ενδεχόμενη δοκιμή αυτών των εστιατορίων. Αλλά και τοπικά κουτούκια με παραδοσιακή κουζίνα αποτελούν το ιδανικό μέρος για εκείνους που θέλουν ένα ήρεμο και γεμάτο γεύσεις βράδυ.

Νυχτερινά club διασκέδασης προσελκύουν τόσο τους νέους φοιτητές όσο και μεγαλύτερες ηλικίες που πιθανόν τολμούν να διασκεδάσουν σε τέτοιου είδους μαγαζιά. Η Αθήνα και το Γκάζι ειδικότερα έχουν μια περίπλοκη και πολυποίκιλη νυχτερινή ζωή. Υπάρχουν πολλά μπαρ και κλαμπ που φιλοξενούν γνωστούς και διάσημους Dj’s και διοργανώνουν πάρτι στα οποία ακούγονται διάφορα είδη μουσικής όπως ποπ, arnb, χιπ χοπ και πιο mainstream επιλογές. Και όλα αυτά σκεπτόμενοι τη νεολαία που τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο λόγω οικονομικών δυσκολιών, έχει περιορίσει τις νυχτερινές εξόδους. Γι’ αυτό οι τιμές των ποτών είναι αρκετά χαμηλές χωρίς όμως να διαφοροποιείται η ποιότητα τους και η φιλική αντιμετώπιση των εργαζομένων προς το πρόσωπο των θαμώνων.

Το πιο δημοφιλές μέρος νυχτερινής διασκέδασης στην Ελλάδα είναι τα μπουζούκια. Το Γκάζι συμμετέχει σε αυτό το είδος διασκέδασης έχοντας στη διάθεση του πλήθος επιλογών τέτοιων καταστημάτων. Οι περισσότεροι θαμώνες βυθίζονται στην αθηναϊκή νυχτερινή ζωή της Ιεράς οδού και της οδού Πειραιώς και διασκεδάζουν ακούγοντας γνωστούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες ποτά φιλοξενούνται στις πίστες αυτές. Ο Βασίλης Καρράς , ο Γιάννης Πλούταρχος, η Δέσποινα Βανδή, η Πέγκι Ζηνα και ο Κωνσταντίνος Αργυρός είναι μερικοί από αυτούς.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr