Εξαγγέλθηκε 24ωρη απεργία εργαζομένων στα ΚΤΕΛ την Τρίτη 4/2

Εξαγγέλθηκε από την ΟΣΜΕ 24ωρη απεργία εργαζομένων στα ΚΤΕΛ την Τρίτη 4/2

Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών περί «Ίδρυσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις». Όπως καταγγέλλουν, για πρώτη φορά από την ίδρυση των ΚΤΕΛ, νομοθετείται η πλήρης κατάργηση κάθε κεκτημένου και κάθε δικαιώματος για τους εργαζόμενους, κάθε θεσμικού πλαισίου προστασίας του επιβατικού κοινού και κάθε κανόνα προάσπισης του αγαθού της οδικής ασφάλειας.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), η οποία προγραμματίζει επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη, στις 9 το πρωί στον Κεντρικό Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ, στην οδό Λιοσίων, «για πρώτη φορά κυβέρνηση επιτίθεται με μένος, εμπάθεια και στοιχεία εκδικητικότητας κατά ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων, του οποίου η συνεισφορά στη λειτουργία και στην εκτέλεση του έργου της δημόσιας συγκοινωνίας δεν αμφισβητείται και αφήνει αυτόν έρμαιο της ακόρεστης απληστίας της εργοδοσίας».


Η ΟΣΜΕ απαιτεί την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν τα ΚΤΕΛ και κυρίως εκείνης, με την οποία, όπως υποστηρίζει, καταργείται ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού.

Και αναφερόμενη στις προτεινόμενες ρυθμίσεις, επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο προβλέπει τα εξής:

  • Επιτρέπει τη χρήση της θέσης πληρώματος των λεωφορείων από επιβάτη σε βάρος της ασφάλειας του προσωπικού και των επιβατών!
  • Επιτρέπει την εκπροσώπηση των μετόχων με απλή εξουσιοδότηση στις Γενικές τους Συνελεύσεις, παρά την αντίθεσή τους.
  • Διατηρεί το προνόμιο της ισόβιας σύνταξης των Προέδρων των ΚΤΕΛ από τα χρήματα των επιβατών και της προσαύξησης 5% επί του εισιτηρίου.
  • Ολοκληρώνει το επονομαζόμενο και ως «πλιάτσικο στη συγκοινωνία» με τη χορήγηση του <μικρού δώρου> των 45 εκατομμυρίων ευρώ στις ιδιωτικές επιχειρήσεις ΚΤΕΛ, ρίχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και το τελευταίο «φύλλο συκής», το φύλλο της απροκάλυπτης στήριξης των ιδιωτικών συμφερόντων.

Ανακοινώσεις από ΚΤΕΛ

Κανονικά τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας

Με αφορμή την εξαγγελθείσα από την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) 24ωρη απεργία για τις 4/2/2020, η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών.

Κανονικά τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι : Όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια του θα εκτελεστούν κανονικά την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, όπως όλες τις ημέρες, αφού η ανακοινωθείσα απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών (ΟΣΜΕ) δεν επηρεάζει την λειτουργία της εταιρείας(οι οδηγοί-ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ που αποτελούν το 90% των εργαζομένων δεν απεργούν και θα εργαστούν κανονικά). Το Δ.Σ. της ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε.

Κανονικά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Κοζάνης

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα που η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία, όλα τα δρομολόγια ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Κανονικά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας

Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση που ανήγγειλε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), από το ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν όλα τα δρομολόγια σύμφωνα με το πρόγραμμα, τοπικά και υπεραστικά. Από τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας.

Τι αναφέρει η ΠΟΑΥΣ

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr