Οι φοιτητές παίζουν λιγότερα χρήματα, αλλά το παιχνίδι διαρκώς αυξάνεται

Οι φοιτητές παίζουν λιγότερα χρήματα, αλλά το παιχνίδι διαρκώς αυξάνεται

Το να είσαι φοιτητής στην Ελλάδα σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μετά από πολλούς κόπους και διάβασμα ωρών, οι μαθητές καταφέρνουν να πετύχουν τους στόχους τους και ανάλογα με τις Βάσεις Εισαγωγής να μπουν στις Σχολές που θέλουν και να γίνουν φοιτητές. Τότε ξεκινά η διασκέδαση! Μπορεί το διάβασμα να παραμένει προτεραιότητα των φοιτητών ωστόσο τα φοιτητικά χρόνια συνήθως χαρακτηρίζονται ως μια εποχή ξεγνοιασιάς, που κάνεις νέους φίλους και περνάς δημιουργικά τον ελεύθερό σου χρόνο. Συνήθως οι φοιτητές επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης και αναζητούν τρόπους να ψυχαγωγηθούν χωρίς να δαπανήσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Άλλωστε οι περισσότεροι δεν εργάζονται και έχουν ελάχιστα έσοδα με τα οποία ζουν τα φοιτητικά τους χρόνια.

Με ποιον τρόπο όμως περνάνε οι φοιτητές τον ελεύθερό τους χρόνο; Αρχικά οι περισσότεροι αναζητούν ευκαιρίες για να μάθουν μια ξένη γλώσσα. Γνωρίζοντας ότι η αγορά εργασίας είναι απαιτητική, οι φοιτητές στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε γλώσσες όπως τα Γερμανικά, τα Γαλλικά ή τα Ισπανικά ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που μαθαίνουν Κινέζικα. Παράλληλα, αναπτύσσουν κάποιο χόμπι ή μια δραστηριότητα στη φύση, ώστε να περνούν ώρες ξεγνοιασιάς και παράλληλα να χαλαρώνουν από το πολύωρο διάβασμα κυρίως κατά την εξεταστική περίοδο. Από το πρόγραμμα δεν λείπουν τα ταξίδια, με τους ίδιους να αναζητούν προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων για να γυρίσουν τον κόσμο. Ο αθλητισμός, το στοίχημα και τα διαδικτυακά παιχνίδια αποτελούν επίσης ενδιαφέροντα των φοιτητών.


Παίζουν λίγα, αλλά το παιχνίδι αυξάνεται

Οι φοιτητές που ασχολούνται με τον αθλητισμό και έχουν συναφή ενδιαφέρονται, φυσικά ασχολούνται και με το στοίχημα. Η μελέτη αγώνων, προγνωστικών αλλά και η αναζήτηση του μέγιστου πιθανού κέρδους από ένα παιχνίδι αποτελεί σίγουρα ένα από τα χόμπι στα οποία επιδίδονται αρκετοί φοιτητές. Είτε ασχολείται κανείς με το εγχώριο ελληνικό ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, είτε τον ενδιαφέρουν οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις του εξωτερικού, σίγουρα μπαίνει στον πειρασμό να προβλέψει το τελικό αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης, να ποντάρει χρήματα σε μια επιλογή και φυσικά να αποκομίσει κέρδη. Ποιος δεν έχει δει άλλωστε φοιτητές να υπερασπίζονται σε παρέες μια ποδοσφαιρική ομάδα και να είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για το αγαπημένο τους άθλημα.

Φυσικά εκτός από το να τρέχουν στα γήπεδα και να παρακολουθούν αγώνες στην τηλεόραση, οι φοιτητές αναζητούν επιλογές ψυχαγωγίας και μέσω του διαδικτύου. Μια εξ αυτών είναι άλλωστε και το casino.netbet.gr ή το Facebook και το TikTok. Στο διαδίκτυο οι φοιτητές αναζητούν επίσης και άλλα παιχνίδια είτε περνούν τον χρόνο τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας νέους φίλους και γνωριμίες και φυσικά παίζοντας παιχνίδια και εκεί. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν πολύ καλά πως η καθημερινότητα των φοιτητών είναι ιδιαίτερα απαιτητική και συνήθως οι φοιτητές αναζητούν τρόπους να ψυχαγωγηθούν στον ελεύθερό τους χρόνο, να απασχολήσουν το μυαλό του, να χαλαρώσουν και να ξεχαστούν από το πολύωρο και απαιτητικό διάβασμα.

Το διάβασμα παραμένει προτεραιότητα

Κάθε σπουδαστής ωστόσο που θέλει να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να βρεθεί στη μεγάλη στιγμή της αποφοίτησης, οφείλει να έχει πάντα ως πρώτη προτεραιότητα το διάβασμα. Η σωστή και συστηματική μελέτη καθ' όλη τη διάρκεια του εξαμήνου δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις εξετάσεις που ακολουθούν. Οργανώνοντας τον χρόνο του ένας φοιτητής μπορεί πάντα να είναι σίγουρος πως θα βγάλει εγκαίρως την ύλη του και θα έχει φυσικά ελεύθερο χρόνο για διασκέδαση και παιχνίδι. Μια βόλτα στο πάρκο, μια έξοδος για έναν καφέ και μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια του διαβάσματος βοηθούν πάντα στο να καθαρίσει το μυαλό ενός φοιτητή.

Η σωστή ισορροπία λοιπόν ανάμεσα στο διάβασμα και τη διασκέδαση αποφέρει πάντα καρπούς. Όπως έλεγαν άλλωστε και οι αρχαίοι Έλληνες "Μέτρον Άριστον" και ακριβώς αυτό το μέτρο χρειάζεται η καθημερινότητα ενός φοιτητή για να είναι αποδοτική και παραγωγική. Βάζοντας στόχους και τηρώντας ένα οργανόγραμμα, οι φοιτητές είναι σε θέση να διαβάσουν και να γράψουν όλες τις εργασίες τους μέσα στις προθεσμίες που έχουν, ώστε να τους μείνει χρόνος για ψυχαγωγία. Φυσικά, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά πως η φοιτητική ζωή δεν είναι ολοήμερο διάβασμα ούτε πάλι έξοδοι διαρκείας δίχως τέλος. Οι φοιτητές που καταφέρνουν να διαβάζουν αποδοτικά και να έχουν ελεύθερο χρόνο για διασκέδαση βγαίνουν πάντα κερδισμένοι.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr