Έκθεση φωτογραφίας από την Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής

Έκθεση φωτογραφίας από την Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής

Η ΦΛΑΣ* σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης που οργανώνουν τα παλιά και τα νέα μέλη της, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 στις 9 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο της πτέρυγας της αρχιτεκτονικής στο ΑΠΘ. 

Σας καλούμε να εξερευνήσετε τη ματιά μας και να γνωρίσετε τις εικόνες μας.


The joy of_  

Τι είναι αυτό που μας δίνει χαρά; Χαρά που διαρκεί ή είναι εφήμερη, ορατή, μεγάλη και μικρή. Χαρά για τα πράγματα ή τους ανθρώπους, που την βρίσκουμε ή εξαφανίζεται όταν νομίζουμε πως είναι εκεί. Μέσα από τις εικόνες μας, τα χρώματα και τα σχήματα,  προσπαθούμε να αποτυπώσουμε αυτές τις στιγμές.

Εσείς, πώς θα συμπληρώνατε αυτή την πρόταση; 

Pair_ception  

Δυάδες, ζευγάρια, δίπολα και δίπτυχα. Πόδια που μπλέκονται και προχωράνε, αντικείμενα καθημερινά και καθρέφτες, τοπία και άνθρωποι ζευγαρώνουν ή αλληλοσυμπληρώνονται. 

Ζευγάρια με ομοιότητες και άλλα που σε προκαλούν να αναζητήσεις τις διαφορές τους. Πότε κάτι είναι σπασμένο στα δύο και πότε είναι ένα και ομοιογενές που απλά αναπτύσσεται με πληρότητα σε δύο τμήματα; 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μαΐου και μπορείτε να την επισκεφτείτε καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 11 έως τις 7. Είσοδος δωρεάν. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί. 

*Η Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής είναι μια ομάδα ανοιχτή στην πόλη και το πανεπιστήμιο, μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται την αγάπη για την φωτογραφία και το ενδιαφέρον τους για αυτή. Ιδρύθηκε το 1995 από μια παρέα φοιτητών του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, οι οποίοι ένιωσαν την ανάγκη να δημιουργήσουν μια ομάδα, ώστε να μπορούν, συλλογικά πια, να ασχοληθούν με τη φωτογραφία, να μοιραστούν εμπειρίες και να ανταλλάξουν απόψεις. Έκτοτε τα μέλη ανανεώνονται κάθε χρόνο, από όλες πλέον τις σχολές του πανεπιστήμιου, και συνεχίζουν να δημιουργούν, να αναζητούν και να πειραματίζονται.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr