Ο Γιάγκος Ραυτόπουλος για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο Γιάγκος Ραυτόπουλος για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο Αντιπρόεδρος των φοιτητών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπισημίου Πατρών, Γιάγκος Ραυτόπουλος στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

Πολυτεχνείο...το απόλυτο σύμβολο του πόσο αφελείς μπορεί να υπάρξουμε απέναντυ στην ημιμάθεια και την προπαγάνδα που μας κατακλύζει.


Ψέματα και συμπεράσματα 30 χρόνια μετα...

1. Οι φοιτητές έριξαν την χούντα.

Η χούντα είχε παραδώσει την εξουσία 8 Οκτώβρη του 73 στη κυβέρνηση Μαρκεζίνη με προγραμματισμένες εκλογές 10 Φλεβάρη του 74.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έγινε 16-18 Νοεμβρη του 73 προκαλώντας σκληρότερη χούντα (25-11-73) απο τον εθνοπροδότη πράκτορα Ιωαννίδη που ξεπούλησε την Κύπρο.

2. Νεκροί μέσα στο πολυτεχνείο.

Συμφωνα με πόρισμα Γ.Σαμπάνη διεταγμένο υπο Α.Παπανδρέου οι νεκροί ήταν 12 και όλοι τους απο αδέσποτες σφαίρες (πρακτορων ελεύθερων στημένων σκοπευτων) και ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ χωρις να εχει αποδειχθεί σχέση τους με την εξέγερση.

Με την αριθμόν 33437 αναφορα της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου 11-10-75 προς εισαγγελέα Τσέβα κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε το 3ημερο της εξέγερσης πραγμα που επιβεβαιωσε κ ο ιδιος ο Πρυτανης του Πολυτεχνείου.

3. Εκατοντάδες νεκρών το 3ήμερο της εξέγερσης.

Η εφημερίδα των Αθηνων δημοσίευσε 82 ονοματα νεκρών το 3μερο μεταξύ τους γριουλα 82 χρονών και άμετρητοι νεκροί απο νοσοκομεία και άλλα αίτια που στα πλαίσια προπαγάνδας και πολιτικού πλιατσικου που παρουσιάστηκαν ως ήρωες.

Η εφημερίδα αυγή παρουσίασε ενα σκίτσο και ενα ποιήμα απο το αγόρι της για την Ηλένια, μιας κοπέλας που υποτίθεται χάθηκε άδικα...σκίτσο που μετα αποδείχθηκε πως ήταν απο διαφημιστικο σαμπουαν της Αγγλικης εταιρίας Μπρέκ.

4. Αριστερές παρατάξεις πανεπιστημίου αγωνίζονται υπέρ του πολυτεχνείου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα υποκρισίας αποτελεί το 8ο φύλλο της Πανσπουδαστικής η οποία χαρακτηρίζει τους φοιτητες πράκτορες της ΚΥΠ αποκυρύσσοντας τον αγώνα και στην συνέχεια μόλις είδε πως δεν μπορεί να το αναστείλει και μυριστηκε 'εκλογικό ψωμί' συντάχθηκε με το ρεύμα.

Γεγονός που το ίδιο το ΚΚΕ δεν διέψευσε ποτέ.

5. Ηρωες αγωνιστές της γενιάς του Πολυτεχνείου.

Δαμανάκη Ανδρουλάκης Λαλιώτης κλπ.

Οταν ως αγωνιστής εξαργυρώνεις πολιτικά με παχυλούς μισθούς τον αγώνα σου αναιρώντας τους πυλώνες για τους οποίους αγωνίστηκες τότε είσαι χειρότερος και απο αυτον που αδιαφορεί άπραγος με την μπύρα στον καναπέ του.

Που είναι το Ψωμί παιδεία ελευθερία 30 χρόνια μετά αραγε...;

Μεγάλο μέρος της ευθύνης της σημερινής οικονομικής κατάστασης οφείλεται στην λυπηρή φιλοσοφία αυτής της γενιάς...

Συμπεράσματα

ΝΑΙ Ρομαντικοί φοιτητες αγωνιστηκαν για ψωμι παιδεια ελευθερια αλλα τους εκμεταλεύτηκε ο Κισινγκερ(αμερικάνος υπ.εξ) για να ανεβάσει στην εξουσία τον προδότη Ιωαννίδη ωστε να χάσουμε την Κύπρο.

ΟΧΙ Δεν υπήρξε νεκρός μέσα στο πολυτεχνείο 

ΟΧΙ Δεν ηταν αγώνας του ΚΚΕ η εξέγερση αυτή

ΟΧΙ Δεν ήταν ήρωες οι διάσημοι πρωτοστάτες της εξέγερσης αλλα τυχοδιώκτες που καπηλεύτηκαν πολιτικά τον αγώνα για να τον εξαργυρώσουν σε αξιώματα και φούσκωμα στις τσέπες τους.

ΟΧΙ Δέν ειναι φασίστες και χουντικοί όσοι αναζητούν και διαδίδουν την αλήθεια όσο και να διψάτε να τους βάλετε ταμπέλα για να μήν ακούσει ο λαός τι λένε.

Ναι θα γιορτάσω το πολυτεχνείο αλλα δεν θα γιορτάσω το ψέμα του εικονικού κόσμου που μου χτίζετε.

Μετά τη πορεία με τα καινούρια all star μου και το check in, θα πάω για εναν καφέ απο τα starbacks και ας τραβήξω και 2 selfie με τα κοριτσια και τις κουκούλες μη χάσω και τα βραδινά like βρε αδελφέ...

Είσαι όση αλήθεια αντέχεις;

Ψάξε Μάθε Κρίνε...

Γιάγκος Ραυτόπουλος,

Αντιπρόεδρος φοιτητών Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr