Στριπτίζ, αλκοόλ και πάρτι οργίων με φοιτητές σε πασίγνωστα Πανεπιστήμια (ΦΩΤΟ)

Στριπτίζ, αλκοόλ και πάρτι οργίων με φοιτητές σε πασίγνωστα Πανεπιστήμια (ΦΩΤΟ)

Η Οξφόρδη και το Κέμπριτζ, δύο από τα κορυφαία βρετανικά πανεπιστήμια, θεωρούνται παγκοσμίως συνώνυμα της εθιμοτυπίας και των καλών τρόπων.

Αλλά πίσω από την αυστηρή πρόσοψη των δύο φημισμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κρύβεται ένας άλλος κόσμος, όπου οι φοιτητές οργανώνουν άγρια πάρτι με σεξ και ναρκωτικά, όπως επισημαίνει μια πρώην φοιτήτρια του Cambridge στο βιβλίο της με τίτλο «The Party».


Κάθε χρόνο οι πρωτοετείς φοιτητές οργανώνουν τα λεγόμενα «Bops» πάρτι, όπου το αλκοόλ ρέει άφθονο και η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, είπε η Ελίζεμπεθ Ντέι στην εφημερίδα Sun.

Σε αίθουσες όπου σύχναζαν άλλοτε πρωθυπουργοί και γαλαζοαίματοι εκτυλίσσονται σκηνές ξεδιάντροπης επιδειξιομανίας, όπου «τα πάντα επιτρέπονται».

Νεαροί φοιτητές, γόνοι πλούσιων στην πλειοψηφία τους οικογενειών, συμπεριφέρονται «σαν να δικαιούνται τη διασκέδαση με κάθε κόστος», κάνουν στην κυριολεξία ό,τι τους κατέβει.

Όπως προ ημερών, στο Christ Church College της Οξφόρδης, όπου χρειάστηκε να επέμβει η ασφάλεια όταν προπτυχιακοί σπουδαστές μέθυσαν πίνοντας φτηνά κοκτέιλ και κυκλοφορούσαν με τα εσώρουχα.

Στο ίδιο κολέγιο το 2013 ένας φοιτητής κουβάλησε ένα αυτοσχέδιο φλογοβόλο σε ένα πάρτι. Σε ένα άλλο, που το βάφτισαν «κακόγουστο πάρτι», ένα νεαρός εμφανίστηκε ντυμένος παιδεραστής κρατώντας γλειφιτζούρια στα χέρια. Δύο χρόνια αργότερα, μια τριτοετής φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών εθεάθη να εισπνέει κοκαΐνη από το μόριο ενός συμφοιτητή της. «Θρύλος» στα στόματα του φοιτητόκοσμου έγινε και ένας σπουδαστής που ψέκαζε με πυροσβεστήρα το μεθυσμένο πλήθος.

«Είδα φοιτητές να παλεύουν αλειμμένοι με τζελ, άλλους να σπάνε παράθυρα, να παίρνουν ναρκωτικά, να κάνουν απίστευτες σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε άλλους, χωρίς καμία -στις περισσότερες περιπτώσεις- συνέπεια», δήλωσε ανώνυμα ένας φοιτητής στη Sun.

H βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι σε τέτοια πάρτι οι φοιτητές στήνουν κουβάδες στις γωνίες για να μπορούν να κάνουν εμετό και να μη λερώνουν τα γυαλισμένα πατώματα. Αλλά ακόμη κι έτσι δεν αποφεύγονται τα «ατυχήματα». Ορισμένοι ξερνούν στο πάτωμα, άλλοι ουρούν όπου βρουν, γι’ αυτό και στρώνουν τα πατώματα με πριονίδι.

Αλλά και το σεξ σε δημόσιους χώρους ενώπιον όλων δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τη «jeunesse doree» των πανεπιστημίων της βρετανικής ελίτ. Πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες υποβάλλονται σε διάφορες τελετές μύησης, όπως το λεγόμενο 3L («Lawn, Library, Laundry») - υποχρεούνται δηλαδή να κάνουν σεξ στο γκαζόν του προαυλίου, στη βιβλιοθήκη και στον χώρο όπου βρίσκονται τα πλυντήρια.

Σκηνές με ζευγάρια που καταλήγουν μεθυσμένα στο κρεβάτι να κάνουν σεξ, να ανταλλάσσουν συντρόφους, να ουρούν στα σεντόνια και να ξυπνούν την άλλη μέρα το πρωί για να πάνε στα μαθήματα «δεν είναι τίποτε ασυνήθιστο για τη "φυσιολογική" φοιτητική ζωή», όπως είπε η Ντέι.

Τι είναι όμως αυτό που ωθεί τους φοιτητές αυτών των δύο πανεπιστημίων να συμπεριφέρονται κατ' αυτόν τον τρόπο; Για την Ντέι, δύο είναι οι λόγοι: «Ο πρώτος είναι ότι για να εισαχθείς σε αυτά πρέπει να μελετήσεις σκληρά, να δουλέψεις πολύ για να αριστεύσεις. Κι όταν έρχεται η ώρα της πρώτης εβδομάδας στο πανεπιστήμιο οι περισσότεροι θέλουν να εκτονωθούν.

Υπάρχει όμως και μια πιο σκοτεινή πλευρά... Ορισμένοι από τους συμφοιτητές μου στο Κέμπριτζ προέρχονται από πλούσιες, αριστοκρατικές οικογένειες και δεν χρειάστηκε ποτέ να μοχθήσουν για κάτι. Ένιωθαν ότι δικαιούνταν τη διασκέδαση με κάθε κόστος. Αν τα συνδυάσεις αυτά με το φτηνό αλκοόλ και τη νοοτροπία “όλα επιτρέπονται” που επικρατεί στα πάρτι των πρωτοετών, έχεις ένα εκρηκτικό μείγμα».

Φοιτητές αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας

iefimerida

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr