Σπουδαστές ΙΕΚ κάνουν πρακτική και πληρώνουν αντί να πληρώνονται

Σπουδαστές ΙΕΚ κάνουν πρακτική και πληρώνουν αντί να πληρώνονται

Πρακτική Άσκηση ΙΕΚ: Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει ενημερώσει σχετικά και το Υπουργείο Παιδείας ζητώντας την παρέμβασή του. Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, το γεγονός ότι, μετά από καταγγελίες γονέων διαπιστώθηκε πως μαθητές Ιδιωτικών ΙΕΚ καλούνται να πληρώσουν ακόμα και τις Ασφαλιστικές Εισφορές που προβλέπονται κατά την διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμό φύλλου 1245 -11 Απριλίου 2017, Τεύχος Δεύτερο, Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  και αριθμό απόφασης  Κ1/54877, άρθρο 3.Δ  Υποχρεώσεις και Δικαιώματα μαθητευόμενων, παράγραφος:

2. Ο μαθητευόμενος έχει τα ακόλουθα δικαιώματα:


α) Στον μαθητευόμενο παρέχεται αμοιβή σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

Β) Στον μαθητευόμενο εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 657-658 του Αστικού Κώδικα σε περίπτωση λόγο ασθένειας 

γ) Ο μαθητευόμενος δικαιούται, κατά τη διάρκεια του προγράμματος τις κανονικές άδειες των μισθωτών που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 1346/1983, όπως ισχύει.

Αν είσαι Σπουδαστής ΙΕΚ θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα τελευταία νέα για την Πρακτική Άσκηση ΙΕΚ ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του ΕΚΗ με το εν λόγω ΙΕΚ, οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει σχετική εγκύκλιος του αντίστοιχου Υπουργείου που τους επιτρέπει  να λειτουργούν, σύμφωνα με τα πεπραγμένα, χωρίς όμως να έχει κοινοποιηθεί κάτι σχετικό σε εμάς.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχει αποστείλει σχετική επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας  και στο Υπουργείο Εργασίας ζητώντας διευκρινήσεις επί του θέματος. 

Το γεγονός ότι οι ασκούμενοι όχι μόνο δεν αμείβονται αλλά καλούνται να πληρώσουν και τις Ασφαλιστικές Εισφορές, παρά το ότι πολλά από αυτά τα παιδιά ‘’λειώνουν’’  στη δουλειά, καλύπτοντας πολλές φορές κανονικές θέσεις εργασίας, το θεωρούμε ανήθικο και πέρα κάθε λογικής".

Διαβάστε Ακόμη: ΙΕΚ ζητά 100 ευρώ από κάθε σπουδαστή για την πρακτική άσκηση

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr