Περισσότερες από 26 χιλιάδες αιτήσεις για σπουδές στα Δημόσια ΙΕΚ

Πάνω από 26 χιλιάδες αιτήσεις για σπουδές στα Δημόσια ΙΕΚ

Περισσότερες από 26.000 αιτήσεις δέχθηκαν τα Δημόσια ΙΕΚ από υποψήφιους σπουδαστές, ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα:

Ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης, με αφορμή την έναρξη των εγγραφών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., που ξεκίνησαν χθες Πέμπτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Οι προσπάθειες του Υπουργείου για έγκαιρη και συντονισμένη εκκίνηση των εκπαιδευτικών δομών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης έχουν ήδη πετύχει, αφού ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές των υποψήφιων καταρτιζομένων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. με εξαιρετικά αυξημένη συμμετοχή. Πάνω από 26.000 συμμετοχές οριστικοποιήθηκαν στην αρχή της εβδομάδας και η προσφορά θέσεων κατάρτισης είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Όλα τα νέα για τα Δημόσια ΙΕΚ εδώ.

Έτσι, περισσότεροι από 20.000 νέοι και νέες θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε ένα Δημόσιο Ι.Ε.Κ. της χώρας και μάλιστα -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- στην πρώτη τους επιλογή.

Τα δεδομένα αυτά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος κατάρτισης αποτελούν κυβερνητική επιλογή.

Θα συμβουλεύαμε, τέλος, όσους έσπευσαν τις τελευταίες μέρες να χαρακτηρίσουν τις επιλογές επιχειρησιακού σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας ως πρόχειρες και ανεπαρκείς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο μέλλον, για να αποφύγουν τον αυτοδιασυρμό.

  • Οι Βάσεις Εισαγωγής στα Τμήματα των Δημοσίων ΙΕΚ Α΄ εξαμήνου 2017Β ΕΔΩ
  • Βγήκαν οι ΠΙΝΑΚΕΣ με τα Αποτελέσματα των Αιτήσεων για Σπουδές στα Δημόσια ΙΕΚ ΕΔΩ
  • Οδηγίες Εγγραφής Επιτυχόντων στα Δημόσια ΙΕΚ (Προθεσμίες/Δικαιολογητικά) ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr