Σπουδαστές ΔΙΕΚ Αττικής: Χαράτσι 100 ευρώ για την πιστοποίηση του πτυχίου!

Σπουδαστές ΔΙΕΚ Αττικής: Χαράτσι 100 ευρώ για την πιστοποίηση του πτυχίου!

Περιχαρής ο κύριος υφυπουργός, μας ανακοινώσε ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις εξετάσεις πιστοποίησης. Η διορία λήγει στις 5 Σεπτέμβρη. 

Επίσης, πανηγυρικά σχεδόν, ανακοινώσε τις ερωτήσεις στις οποίες θα κληθούμε να απαντήσουμε. Ξέχασε βεβαία να αναφέρει, ότι πολλοί από αυτούς που θα πρέπει να τις απαντήσουν, μπορεί να μην τις έχουν  διδαχτεί ποτέ. Οι εξετάσεις αφορούν χιλιάδες αποφοίτους πολλών διαφορετικών ετών, που έχουν διδαχτεί διαφορετικά πράγματα σε ίδιες ειδικότητες, αφού δεν υπάρχουν δομημένα προγράμματα σπουδών.


Εδώ αξίζει να αναφέρουμε, για να γνωρίζουν και οι συνάδελφοι που τώρα παρακολουθούν κάποιο ΙΕΚ, ότι χωρίς πιστοποίηση το "χαρτί" του ΙΕΚ δεν σημαίνει τίποτα. 

Καλούμαστε λοιπόν να αποδείξουμε το αυτονόητο, ότι παρακολουθήσαμε το μάθημα, ότι πήγαμε στο εργαστήριο, ότι κάναμε την τζάμπα υποχρεωτική πρακτική, που ορίζει σαν προϋπόθεση το υπουργείο. 

Μας εξετάζουν σε κάτι, που ήδη έχουμε εξεταστεί εντός του χρόνου σπουδών, με προόδους και τις τελικές εξετάσεις. 

Η κυβέρνηση και ο ΟΕΠΠΕΠ (ο εθνικός οργανισμός πιστοποίησης που έδωσε αδεία σε εκπαιδευτήριο .....Αστρολογίας) μας ζητούν να πληρώσουμε και από πάνω για την πιστοποίηση, 100€ το κεφάλι. Εκβιάζοντας στην πράξη κάθε σπουδαστή, αφού κανείς δεν θέλει, να πάνε δυο και βαλε χρονιά προσπαθειών χαμένα.

Να βγάλει κάθε σπουδαστής συμπέρασμα, την ώρα που Κυβέρνηση και ΕΕ τσακίζουν εμάς και τις οικογένειες μας, με φόρους και κάθε λογής χαράτσια, κάποιοι άλλοι την περνάνε φίνα. Εφοπλιστές, τραπεζίτες, εργοστασιάρχες, μεγαλοεργολάβοι, έχουν μπουκώσει με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και τσάμπα εργασία.

Κανένας μονός του, μαζί είμαστε πιο δυνατοί, οργανώνουμε την πάλη μας με τον Σύλλογο μας!

Απαιτούμε:

Να πάρει πίσω το υπουργείο άμεσα την αθλία εγκύκλιο που απαιτεί από τους προς εξέταση σπουδαστές να καταβάλουν 50€ για θεωρητική και 50€ για πρακτική εξέταση. Η πιστοποίηση φέτος να είναι δωρεάν για όλους.

Να σταματήσει από δω και περά η ομηρεία των σπουδαστών και η αναμονή για την πιστοποίηση. Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά να είναι το πτυχίο του ΙΕΚ, να καταργηθεί η πιστοποίηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο,

Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr