ΟΑΕΔ: Πληρώνονται οι χιλιάδες Σπουδαστές των ΕΠΑΣ

ΟΑΕΔ: Πληρώνονται οι χιλιάδες Σπουδαστές των ΕΠΑΣ

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την πληρωμή των επιδομάτων μαθητείας ΕΠΑΣ, ενώ οι σπουδαστές είναι απλήρωτοι σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για ένα εξάμηνο.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα πιστωθούν όλοι οι ατομικοί λογαριασμοί των δικαιούχων μαθητών/τριών των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, ύστερα από την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ (27.06.2017).


Οι σπουδαστές έχουν προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 4 Ιουλίου, στις 12 μεσημέρι, στα γραφεία της Κεντρικής διοίκησης του ΟΑΕΔ, στον Άλιμο, αλλά και σε υπηρεσίες του Οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα.

Διαμαρτύρονται διότι παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον έξι μήνες.

Τι αναφέρουν οι σπουδαστές με επιστολή τους στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6ΜΗΝΕΣ! 

Η πραγματικότητα είναι μία και δεν είναι αυτή που διαφημίζει στα spotakia του ο ΟΑΕΔ και το Υπ. Παιδείας. Η πλειοψηφία από εμάς, σπουδαστές στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ρέντη, συνεχίζουμε το καλοκαίρι κάνοντας τη "μαθητεία" σε χώρους δουλειάς ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ! 

Πολλοί αναγκαζόμαστε να κάνουμε και δεύτερη δουλειά "μαύρα" για να τα βγάλουμε πέρα αφού το εξεφτελιστικό μεροκάματο της μαθητείας (17,12 ευρώ) δεν φτάνει ούτε για "Ζήτω". 

Μας λένε ότι είμαστε "εκπαιδευόμενοι" και όχι εργαζόμενοι. Στ ν π αΥματικότ τα ό ω ς χιλιάδες σπουδαστές δουλεύουμε κανονικά ωράρια, καλύπτοντας πάγιες θέσεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία, αμαξοστάσια, σε παιδικούς σταθμούς, σε ξενοδοχεία και άλλους χώρους. Το τρεχαλητό πάει σύννεφο και τα περί δικαιωμάτων και επιτήρησης στη "μαθητεία" είναι μούφες. 

Ο ΟΑΕΔ καιτο Υπ. παιδείας μας έχουν απλήρωτους εδώ και 6 μήνες και το δούλεμα πάει σύννεφο! Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ! 'Εχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση και τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας για την εκρηκτική κατάσταση που μας έχουν οδηγήσει! 

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ! Δεν μας αφορούν οι "δικαιολογίες" που μας λένε. Δεν αντέχουμε ούτε εμείς ούτε οι οικογένειες μας άλλο αυτή την ιστορία! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ:  

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6ΜΗΝΕΣ! 

• Καλούμε όλα τα 7μελή και 3μελή παρότι έχουν κλείσει οι σχολές μας να συζητήσουν με όποιον τρόπο μπορούν και να πάρουν ανάλογες αποφάσεις για: 

παράσταση Διαμαρτυρίας των σπουδαστών στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ την Τρίτη 4 Ιούλη, στις 12μμ στα Κεντρικά Γραφεία του  Ολ ΕΔ στον Άλιμο.

• Τα 7μελή και 3μελή να κάνουν προσπάθειες και να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σπουδαστές από ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ όλης της Αττικής. (Αξιοποιούμε ΕΒ, Twitter, Mail, Viber κλπ.).

• Καλούμε τα Σωματεία που μας στήριζαν μέσα στη χρονιά να μας στηρίξουν ενημερώνοντας τους συναδέλφους μας που κάνουν την "μαθητεία" τους μέσα σε χώρους δουλειάς για την κινητοποίηση, αλλά και μετην παρουσία τους! 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr