Εξετάζεται η δημιουργία ΔΙΕΚ στις φυλακές

Εξετάζεται η δημιουργία ΙΕΚ στις φυλακές

Μια σημαντική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο κατάστημα των Φυλακών Αγ. Στεφάνου Πάτρας, από την τ. Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας και Βουλευτή Αχαΐας κ. Σία Αναγνωστοπούλου, με τον Διευθυντή του Δημοσίου ΙΕΚ Πάτρας κ. Παναγιώτη Αναγνώστου και συνεργάτες τους, με σκοπό την διερεύνηση δημιουργίας τμημάτων του ΔΙΕΚ Πάτρας στον χώρο των φυλακών.

Η συνάντηση και η σύσκεψη που ακολούθησε με τον Διευθυντή των φυλακών κ. Αντώνιο Ζήκο και την υπεύθυνη της Κοινωνικής υπηρεσίας των Φυλακών επί εκπαιδευτικών θεμάτων κα Ρουμπίνη Γιάνναρου ήταν σε εγκάρδιο κλίμα.


Η τ.Υπουργός και ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Πάτρας όπως γράφει η εφ. Πελοπόννησος ανέλυσαν και παρουσίασαν τις θετικές προοτικές και τα οφέλη από την δημιουργία τμημάτων του Δημοσίου ΙΕΚ στον χώρο των φυλακών σε σχέση με την κατάρτιση και επανένταξη των κρατουμένων και το θετικό άνοιγμα στην κοινωνία.

Οι υπεύθυνοι των φυλακών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για μία τέτοια προοπτική και συναποφασίστηκε και συναποφασίστηκε πως μετά την διερεύνηση των δυνατοτήτων και της υλικοτεχνικής υποδομής των φυλακών, θα υπάρξει και νέα συνάντηση των αρμοδίων, ώστε να οριστικοποιηθούν τα τμήματα και να συζητηθούν περαιτέρω θέματα λειτουργίας των τμημάτων αυτών και γενικότερης ασφάλειας των φυλακών.

Όλα τα νέα που αφορούν τα ΔΙΕΚ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr