Κινητοποίηση φοιτητών ΔΙΕΚ στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 8/6

Κινητοποίηση φοιτητών ΔΙΕΚ στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 8/6

Στην ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής που έγινε το Σάββατο 3/6 αποφάσισαν να καλέσουν όλους τους συμφοιτητές τους σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 8/6 στις 11.00 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν:


Συζητήσαμε και αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε ενάντια:

- Στις τσάμπα πρακτικές. Διεκδικούμε άμεσα να δίνεται μισθός στους πρακτικάριους συναδέλφους μας και να τους παρέχεται ασφάλιση με βάση τις συμβάσεις που ισχύουν ανά κλάδο.

- Στην διαγραφή σπουδαστών απ’ τα μητρώα του ΟΑΕΔ ή την κατηγοριοποίησή τους με κριτήρια. Όποιος σπουδαστής είναι άνεργος να έχει όλα τα δικαιώματα του ανέργου (κάρτα, επιδόματα, πρόσβαση σε προγράμματα κ.α.) χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις.

- Στην ανεπαρκή χρηματοδότηση των Δ.ΙΕΚ. Να υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός (υλικοτεχνικός, βιβλία, εξοπλισμένα εργαστήρια) ώστε να μπορούμε να μάθουμε με επάρκεια την ειδικότητα που έχουμε διαλέξει. Να έχουμε καθηγητές που να πληρώνονται στην ώρα τους και να μην τους κάνουν μπαλάκι από σχολή σε σχολείο με το καθεστώς της ωρομίσθιας εργασίας.

Την ενημερωτική σελίδα των Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

- Στις πιστοποιήσεις που υποβαθμίζουν ουσιαστικά τις σπουδές μας. Να παίρνει κάθε σπουδαστής βεβαίωση κατάρτισης μαζί με πιστοποίηση ότι γνωρίζει το επάγγελμα μετά το πέρας των 4 εξαμήνων που σπουδάζει. Μέχρι να αλλάξει ο νόμος που θα καταργεί την πιστοποίηση απαιτούμε: α) να καταργηθεί άμεσα το χρηματικό αντίτιμο των 100€ της εξέτασης, β) να δημοσιευθούν οι ερωτήσεις πιστοποίησης για κάθε ειδικότητα και γ) να βγουν ημερομηνίες εξέτασης για όλες τις ειδικότητες που δεν έχουν γίνει εξετάσεις μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Μην μένεις άπραγος! Όσο εμείς δεχόμαστε την υπάρχουσα κατάσταση, δίνουμε στα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους, το περιθώρια να περνάνε κι άλλα μέτρα που μας δυσκολεύουν τις ζωές, να μας κάνουν φτηνούς ή και τσάμπα εργαζόμενους.

Στη δικιά μας ζωή πρέπει να έχουμε εμείς τον τελευταίο λόγο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΥΣΔΙΕΚ

Όλα τα νέα που αφορούν τα ΔΙΕΚ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr