12/9 η τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις στα Δημόσια ΙΕΚ (2016-2017)

ΔΙΕΚ | 12/9 η τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις στα Δημόσια ΙΕΚ (2016-2017)

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση εγγραφής στα Δημόσια ΙΕΚ όλης της χώρας, τα οποία από φέτος ενισχύονται, προσφέροντας πολλές νέες ειδικότητες.

Το σύστημα κλείνει σήμερα Δευτέρα 12/9/2016 και ώρα 14:00, ενώ δεν θα δοθεί παράταση. Η υποβολή των αιτήσεων είναι ηλεκτρονική και πραγματοποιείται στη διεύθυνση: https://diek.minedu.gov.gr 


Σημειώνεται ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις αφορούν εγγραφή, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2016 Β.

Τα Δημόσια ΙΕΚ και όλες οι νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν φέτος

Όσοι καταρτίζονται ήδη σε κάποια ειδικότητα σε Δημόσιο ΙΕΚ και έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα εγγραφής παρακαλούνται να απευθύνονται στο ΙΕΚ φοίτησής τους για την εγγραφή τους στο νέο εξάμηνο. Οι καταρτιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε νέες ειδικότητες στην περιοχή προτίμησής τους οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι το υψηλό επίπεδο Δημόσιας Δωρεάν Κατάρτισης και η άμεση απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα νέα που αφορούν τα Δημόσια ΙΕΚ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr