Δημόσια ΙΕΚ, ΔΙΕΚ, DIEK, ειδικότητα Θρησκευτικού Τουρισμού, ΔΙΕΚ Θεσσαλονίκης Δημόσια ΙΕΚ: Πρώτη φορά ειδικότητα Θρησκευτικού Τουρισμού

Δημόσια ΙΕΚ: Πρώτη φορά ειδικότητα Θρησκευτικού Τουρισμού 

Για πρώτη φορά λειτούργησε σε πανελλήνιο επίπεδο το πρόγραμμα Σπουδών της καινοτόμου Ειδικότητας «Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων», ολοκληρώνοντας με επιτυχία το Α' Εξάμηνο.

Η συγκεκριμένη Ειδικότητα ξεκίνησε κατά το τρέχον έτος 2015 – 2016 στο ΔΙΕΚ Θεσσαλονίκης, ενώ ιδρύθηκε με την με αριθμ. 104008/Κ1/30.06.2015 υπουργική απόφαση, με πρωτοβουλία του Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ Θεσσαλονίκης κ. Βασιλείου Μπερτέ. Οι σπουδές διαρκούν τέσσερα εξάμηνα και αποσκοπούν στην κατάρτιση στελεχών ικανών στην παροχή υπηρεσιών οργάνωσης, υλοποίησης και υποστήριξης ταξιδιών - εκδρομών και διαφόρων δρώμενων με προσκυνηματικό, θρησκευτικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον.


Είσαι Φοιτητής Δημοσίου ΙΕΚ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Δημόσια ΙΕΚ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα τελευταία φοιτητικά νέα!

Στους σκοπούς της Ειδικότητας εντάσσεται η ανάδειξη της θρησκευτικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, σε Έλληνες και ξένους προσκυνητές, σε φιλέρευνους τουρίστες αλλά και σε θαυμαστές της Τέχνης, μέσα από θρησκευτικές – προσκυνηματικές περιηγήσεις και πολιτισμικά "οδοιπορικά", στους δρόμους που χάραξαν θρησκείες, λαοί και πολιτισμοί κατά τη μακραίωνη ιστορία της χώρας. Ειδικότερα, οι απόφοιτοι της ειδικότητας θα παρέχουν εξειδικευμένες και στοχευμένες υπηρεσίες με τελικό αποδέκτη περιηγητές, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που επισκέπτονται έναν χώρο ή περιοχή προκειμένου να γνωρίσουν μία θρησκεία και τα επιμέρους στοιχεία της είτε προκειμένου να ικανοποιήσουν θρησκευτικές – λατρευτικές ανάγκες τους.

Παράλληλα, προσδοκάται ότι η λειτουργία της Ειδικότητας θα δημιουργήσει προοπτικές και ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, στο χώρο του θρησκευτικού τουρισμού και των προσκυνηματικών περιηγήσεων, μέσα κυρίως από την ανάπτυξη συνεργασιών με ιδιωτικούς και δημοσίους φορείς του τουρισμού.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ανάδειξης και προβολής των σκοπών της Ειδικότητας σχεδιάζεται, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα τον Θρησκευτικό Τουρισμό και τις Προσκυνηματικές Περιηγήσεις, όπου προγραμματίζεται να συμμετάσχουν ως εισηγητές, μεταξύ άλλων, πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκπρόσωποι άλλων θρησκειών καθώς και διακεκριμένα στελέχη της τουριστικής αγοράς, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Περισσότερα νέα για τα Δημόσια ΙΕΚ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr